Прочитај ми чланак

СУДСКО-ПОЛИЦИЈСКА МАФИЈА:  Запленили му имовину због братовљевог дуга

0

dejan-pantelic-plenidba-imovine

Дејан Пантелић се шокирао када су му на кућна врата закуцали судски извршитељи са полицијом да би му запленили ствари, а потом их продали због наплате дуга од 2.800 евра.

Дуг је, међутим, направио његов рођени брат који живи у Београду и на Дејановој адреси не поседује никакву имовину, али Дејан не може да убеди суд да није ни крив ни дужан.

Председница Основног суда Љиљана Караћ тврди да није било неправилности приликом пописа и пленидбе ствари из дома Пантелића у Ђердапској.

– Судија, која је донела ту одлуку, уважила је обавештење из полиције да дужник Дарко Пантелић борави у Ђердапској 150, док у Невесињској улици не живи нико. Због тога су 25. фебруара његове покретне ствари пописане, а пошто у међувремену његов брат Дејан није доставио доказе да намештај и рачунар припадају њему, приступило се њиховој пленидби и дозвољена је њихова јавна продаја – каже председница суда. 

Знају где Дарко живи 

– Одговор да се кривична пријава одбацује упућен је мом брату на његово пребивалиште у Војводе Степе 160 у Београду, а не мени на Ђердапску 150 у Ваљеву. Правосуђе тачно зна где је мој брат, али су извршитељи дошли код мене и запленили моје ствари – каже Дејан Пантелић.

Дејан Пантелић (32) је власник керамичарске радње и са мајком живи у Ђердапској улици. Његов брат Дарко (33) пријављен је у ваљевској Невесињској улици, а тренутно живи у Београду, у Улици војводе Степе. Све је то, каже наш саговорник, доказано у суду, али су судски извршитељи покуцали на његова врата.

– Суд искључиво уважава изјаву полицијског службеника да је на терену утврдио да мој брат, који је тужен због дуга који је направио, живи у Ђердапској улици иако је и он сам свим органима дао званичну изјаву да се не крије, да је пријављен у Ваљеву у Невесињској улици, а да тренутно живи у изнајмљеном стану у Београду. Чак је и тужбу због дуга и све позиве за суд добијао на адреси у Невесињској, где Дарко у последњих пет година долази годишње на славу – огорчен је Дејан.

На све те доказе, каже, полиција и суд су остали глуви.

– Пописали су ми гарнитуру намештаја, нову веш-машину, бицикл, рачунар и штампаче. Успео сам да сазнам да је суд све ствари већ продао повериоцу који је тужио мог брата, а да на моју адресу, иако су овде пописали ту имовину, није стигло никакво обавештење о продаји. Нису уважили ни рачуне за сваку од тих ствари. Не могу да верујем да се понашају овако у граду где сам отворио радњу и уредно плаћам порез – рекао је Пантелић који се жалио Министарству правде и Врховном савету судства.

(Блиц)