Прочитај ми чланак

Судија 3 године „суди“ за паљење куће новинару, а сад се прогласила НЕНАДЛЕЖНОМ?!

0

Судија Марина Гавриловић после три године "развлачења" случаја новинара Јовановића, коме је СНС картел спалио кућу док је био у њој, сада је себе прогласила ненадлежном у овом предмету, али није ненадлежна кад треба да прими плату из буџета уз благослов режима.

Удружење новинаре Србије саопштило је данас да се после три године поступања судија Другог основног суда у Београду Марина Гавриловић прогласила ненадлежном по тужби новинара „Жиг инфа“ Милана Јовановића против Бојане Шијачки за насталу штету због паљења његове куће у Врчину, јер накнада превазилази износ који може да досуди Основни суд.

Милан Јовановић

Пред сутрашње, девето по реду рочиште по тужби Јовановића и његове супруге Јеле Дељанин против Бојане Шијачки, која је признала да је 12. децембра 2018. године у 3:30 довезла Александра Маринковића до куће у Врчину да би убацио Молотовљев коктел у гаражу, суд се огласио ненадлежним.

Судија Гавриловић обавестила је адвокаткињу Ану Матић, која заступа оштећене, да је суд ненадлежан јер је у току поступка утврђено да је паљењем куће настала штета већа од износа за који се суди пред основним судом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милан Јовановић и Златко Кокановић: Има ли правде у земљи неправде?
ЕМИСИЈЕ
06. јан. 2022
Милан Јовановиц
Прикупљена средства за обнову куће новинара Милана Јовановића
ХРОНИКА
31. дец. 2021

Апелациони суд укинуо пресуду Симоновићу за паљење куће новинара
ХРОНИКА
24. дец. 2021
Тужбени захтев брачног пара Јовановић-Дељанин био је 4,4 милиона динара. У току суђења, у септембру прошле године, вештаци су утврдили да је штета на грађевинском објекту и електро инсталацијама 5,4 милиона динара. Тиме је пређен износ од 40.000 евра у динарској противвредности до којих по закону суди основни суд. Предмет ће зато бити прослеђен Вишем суду у Београду као првостепеном.

Удружење је подсетило да је Апелациони суд у Београду недавно укинуо првостепену пресуду за паљење Јовановићеве куће којом су осуђени на вишегодишње затворске казне бивши председник ппштине Гроцка Драгољуб Симоновић као налогодавац, Александар Маринковић као непосредни извршилац и Владимир Михаиловић који је посредовао у налажењу извршиоца.

Споразумом о признању кривице Бојана Шијачки је због помагања Александру Маринковићу да запали гаражу и кућу новинара портала „Жиг инфо“ осуђена на шестомесечни кућни затвор и новчану казну.

Против ње Јовановић и његова супруга су повели поступак за накнаду штете на грађевинском објекту и електро инсталацијама.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!