Прочитај ми чланак

ШТИТИ ВУЧИЋА Милена опет упире прстом у Радоичића и Веселиновића за убиство

0

Од почетка истраге су се спомињала имена двојице Срба из криминалног миљеа, али будући да су тесно повезани са СНС Српском листом и Вучићем који им даје послове из буџета, Милена и он су их до сада увек бранили. Вучић се клео да су прошли полиграф. Ипак, очигледно је дошао тренутак да их "пусти низ воду" да не би потонуо са њима...

Невенчана супруга убијеног косовског политичара Оливера Ивановића Милена Поповић изјавила је да је „невероватно“ да ће у току суђења које је почело у Основном суду у Приштини „бити саслушано 100 сведока, а да она није позвана да сведочи“. Такође је истакла да у овом процесу треба саслушати Звонка Веселиновића и Милана Радоичића, за кога је Вучић сматра да није учествовао у организацији, логистици, подстрекавању на убиство Оливера Ивановића, а као главни доказ од почетка наводи да је Радоичић „прихватио и прошао полиграфско испитивање“.

screenshot/Prva

Поповић је за телевизију Прва изјавила да је неколико пута давала изјаве у предистражном поступку, када је „имала контакт са тужилаштвом“, додајући да сада „нема контакт“.

– Неки од сведока који ће сведочити имају информације који су директно добили од мене – казала је Поповић и подсетила да је од суда позив да сведочи добила и прва Ивановићева супруга „коју није видео 20 година“.

Поповић је рекла да ће „пратити читав процес“ преко адвоката који ће бити присутни на суђењу, јер јој је важно „да чује шта ће рећи сви ти сведоци и они који су оптужени“.

Поповић је рекла да је „страшно“ што суђење почиње више од три године после убиства.

Прво рочисте ни на шта посебно не указује, није прочитана оптужница, речено је само шта се ставља на терет оптуженима који су помагали починиоцима – рекла је Поповић и додала да јој наредно рочиште које је заказано за 30. август не улива поверење да се суд тиме озбиљно бави и да је на трагу откривања починилаца.

Она је рекла да сматра „да сви они који су се нашли на оптужници треба да буду саслушани“, а међу њима и Звонко Веселиновић и Милан Радоичић.

– Свако име које се спомиње у оптужници треба буде саслушано. Ово је озбиљан и компликован случај, важан за сваког човека на Косову и Србији – казала је Поповић.

На питање зашто је напустила салу Скупштине Србије у време док је подношен извештај о Косову и Метохији, Поповић је рекла да је то било због присуства Радоичића, као и да би она то урадила у било којој ситуацији али да „није имала прилику да се с њим нађе у истој просторији“ раније, већ је то био први пут.

– Постоје разлози зашто сам напустила – казала је Поповић која је и посланица Српске напредне странке, не прецизирајући их.

– Поштујем председника Александра Вучића, поштујем странку којој припадам, жао ми је што је то било за време његовог говора. То је мој лични став и однос, то сам урадила из својих личних побуда и разлога – казала је Поповић.

Додала је да је после тог свог чина позвала председника Србије да му објасни зашто је то урадила.