Прочитај ми чланак

Стигао први рачун из таверне: Ево колико пара треба да издвојите за ручак у Грчкој

0

Летња сезона се полако ближи, а многи туристички аранжмани су већ попуњени. Међу омиљеним српским дестинацијама је Грчка, а многе информације о ценама везаним за ову земљу можемо пронаћи на друштвеним мрежама.

На Фејсбуку, на страници „Ливе фром Грееце“ објављен је рачун из једне таверне.


Укупан износ је 48 евра, а на менију су се нашле лигње, дагње, хоботница, салата од руколе, хлеб, узо (2×200мл) и две воде.

Рукола салата – 5 евра
Лигње – 8 евра
Дагње куване – 8 евра
Октопод – 10 евра
Вода x 2 – 1 евро
Хлеб – 1 евро

Узо 200 мл – 8 евра

„Свеже цене, да знамо шта нас чека“, написала је једна од администраторки групе. Поред тога, откривене су и цене намирница из супермаркета.

Није прецизирано о којој је локацији реч, међутим, огласила се једна чланица групе, па је открила каква је тренутно ситуација на Криту.

„Ми смо тренутно на Криту, вечера за 3 особе нас кошта између 50–56 евра зависи од ресторана. Ово је цена отприлике за једно предјело (да нешто промуљамо док стигне главно јело, јер ако узмемо више, онда нисмо више гладни), три главна јела, једно вино и четири безалкохолна пића. Порције су биле увек толико велике да их ретко кад до краја поједемо. За десерт није било места, мада стигне увек од ресторана нешто (воће или неки колачи). То пробрљавимо“, истакла је.