Прочитај ми чланак

Србин нестао у Грчкој: Kренуо код кума на острво Кос па му се изгубио сваки траг

0

Радован Јурачић из Кикинде, кренуо је код кума на грчко острво Кос, укрцао се на трајкт у Атини и од тага му се губи сваки траг. Моле се грађани да помогну.

Радован Јурачић из Кикинде, отац двоје деце, кренуо је на грчко оство Кос, код кума, да уговори сезонски посао. Укрцао се на трајект у Атини у понедељак у 18 часова, око 20 часова се чуо телефоном са супругом Драганом, а од онда му се изгубио сваки траг.

Foto: Facebook

„Радован је одговорна особа. Ово није први пут да путује и увек се јављао. Последњи пут смо се чули у понедељак, око 20 часовам, рекао је да се укрцао на трајект за Кос. Веза је била лоша, прекидала се. Од тада се није јавио. Звала сам га у уторак око 7 ујутру, али се није јављао, а негде око 12 часова телефон је угашен и више нема сигнала. Последњи пут је лоциран на Родосу“, објашњава Драгана Јурачић.

По њеним речима, чак и да му је телефон украден и да је остао без ичега, нашао би неки начин да се јави.

„Ово му није први пут да иде на Кос, већ је тамо радио пре неколико година. Добили смо ћеркицу, па није могао да иде, али сада је кренуо. Обучен је у три-четврти тексас панталоне, црну мајицу са белом апликацијом, можда је обукао крем дукс ако је било хладно. Носио је црну адидас путну торбу и плави ранац на коме је било написано „Јосип“, тако нам се зове син“, каже Драгана и моли за помоћ.

Цео случај је пријављен данас и српској полицији, али и грчким органима. Драгана очекује да ће ускоро бити рапсисана међународна потрага за Радованом, а грчка полиција прегледа све болнице у потрази за несталим Србином.

Драгана моли све људе добре воље да помогну ако могу и да деле што више њен апел и преко друштвених мрежа. Ако неко има информацију о Радовану Јурачићу може да позове најближу полицијску станицу или на телефон 064/5696-769.