Прочитај ми чланак

Срби нападнути код Пећи:Кренули у Патријаршију, Албанци им претили и блокирали пут

0

Групу Срба, који су чланови Удружења житеља Плањана код Призрена, данас је пресрео аутомобил који им је препречио пут, а из возила су изашли Албанци који су им претили. Ова група Срба је на пут пошла с намером да посете Пећку патријаршију, а међу путницима је било и једно дете.

Водич пута Славица Јосифовић потврдила је за Косово онлајн да се инцидент десио када је из аутомобила локалних регистарских ознака изашао Албанац и на албанском претио Србима који су кренули у посети српској светињи.

„На самом улазу у Пећ око 9.40 сати ауто нам је пресекао пут, као да жели да га ударимо, успорио је, али је возач аутобуса игнорисао то. Онда је отворио прозор аутомобила претио је на албанском, иако нисмо разумели схватили смо о чему се ради. Након тога је паркирао аутомобил испред аутобуса, нисмо могли да га заобиђемо, јер су из супротног смера долазили аутомобили. Изашао је, узео косовску заставу и поставио на предњи део аутобуса, претио је да не смемо да је скинемо и фотографисао аутобус који је београдских регистарских ознака“, казала је Јосифовић.

Она је додала да је случај одмах пријављен полицији.

„Као вођа пута тражила сам пратњу до Пећке патријарше и Прилужја, јер је са нама и једно дете, а има и оних који су први пут кренули да обиђу Пећку патријаршију. Возач и ја смо дали изјаву“, рекла је она.
 

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!