Прочитај ми чланак

СРБИ, БЕЖАЋЕТЕ НА ТРАКТОРИМА! Супруга власника кафића о детаљима напада код Книна

0

Она је рекла да су маскирани мушкарци били у алкохолисаном стању

Синоћ је у месту Уздоље на подручју Книна неколико људи у локалу вербално и физички напало власницу и госте, при чему су оштетили и инвентар објекта, известила је полиција. Том приликом 5 особа је лакше повређено, међу којима и један малолетник. Исте вечери у месту Ђеврске више људи вербално, а потом и физички напало је власника угоститељског објекта и госте и оштетило инвентар, навела је полиција.

Foto: Printscreen/večernji.hr

Веселинка Мандић, супруга власника кафића у Ђеврскама, за Вечерњи лист испричала је што се догодило. Коментаришући наводе да се напад догодио за време гледања утакмице Црвене звезде рекла је како се гледала утакмица Динамо-Росенборг те да ни немају програм за гледање Црвене звезде, иако су их нападачи питали навијају ли за Звезду. Каже да су нападачи дошли у Голфу шибенских регистрација, вређали их на националној основи, питали их слушају ли Тхомпсона…

– Дошла су три мулца који немају 25 година, одмах је један почео да вређа на националној бази, „Срби, ићи ћете у колоне, тракторима ћете бежати“, и одмах је почело. Тај други после је насрнуо на мог мужа. Сав народ што је ту био отишао је кући, остали смо сами. Била сам на спрату, видела сам их, сишла сам. Остали смо као две не аветиње, него два кретена, остали смо сами, чекали смо полицију – рекла је Веселинка Мандић.

– Поломио нам је вешалицу за гардеробу, столице је бацао преко улице, кад су људи који су седели отишли. Овај кад је изашао бацио је боцу од Карловачког, да је ито био ту, све би се исекло – рекла је супруга власница.

Додаје како се један од нападача није ни помакао ни проговорио те да су били у алкохолисаном стању. Каже да је супруг, срчани болесник, морао да попије таблету.

– Ником ништа нисмо направили и није им ово требало, иако морам рећи да је свему кумовао и алкохол јер су били пијани, а један од њих троје је и говорио да не жели у томе да суделује. Напали су ми мужа који се сав тресао, бацали су флаше, седалице, разбили су и витрину и нисмо спавали до два ујутро. Још се тресем – рекла нам је Веселинка Мандић. Све скупа трајало је, каже, пола сата.

– Вређали су „Срби, слушате ли Тхомпсона, за кога навијате, јел’ за Црвену звезду, бежат ћете опет у колони, с тракторима, ако ишта могнете и понети, што сте се враћали“ и тако, у том правцу – каже Веселинка Мандић, која је похвалила рад полиције на који, како каже, нема примједби.