Прочитај ми чланак

Спремају нам логор: Све је сценарио за увођење дигиталне валуте, ово су последице

0

Ево, напокон, пишем текст од ЦБДЦ. Примио сам пуно ваших порука у протеклих два месеца да објасним шта је то ЦБДЦ и шта он доноси у будућности човечанству. Али, нажалост, због врућих домаћих политичких тема и због краха банака у Америци и Швајцарској нисам могао одмах да пишем.

У данашњој колумни ћу вам, на најједноставнији начин, да приближим каква се опасност надвила над узнемиреним, изманипулисаним, зомбираним и преплашеним човечанством.

ЦБДЦ је скраћеница Central Bank Digital Currency или дигитална валута централне банке. Први пут је ова скраћеница употребљена у другој половини 2010. године, пре тога се 2009.г. већ појавио битцоин, који је, ако тако могу да напишем, прокрчио терен за криптовалуте и експериментално је уведен да би се централне банке припремиле за увођење своје дигиталне валуте. БИС – Банка за међународно поравнање или банка централних банака у Базелу, која је банка свих банака, преузела је улогу кординатора за имплементацију ЦБДЦ. У јуну 2022.г БИС је објавио „Монетрани систем будућности“, где је наглашено да је БИС забринут због наглог развоја децентрализованог финансирања, да крипто валуте поткопавају ауторитет централних банкара и да се блокчејн технологија развија без дозволе и надзора државе. Нагласак је на – без дозволе и надзора! Светски економски форум, скуп злокобних бандита, предвођених шизофреним Клаусом Швабом, постао је главни промотер ЦБДЦ.

Кини није била потребна никаква подршка за увођење ЦБДЦ. Они су, сходно њиховој државној, тоталитарној идеологији, сами радили на примени сопствене дигиталне валуте, како би грађане држали под потпуном контролом власти. Кина има, наравно, право да уређује своје друштво како она хоће, али нема право да свој тоталитаризам намеће другим државама и нацијама.

Нама, Србима, који смо створили прву европску цивилизацији, који баштинимо 10.000 година древне традиције, која се базира на слободама појединаца и њиховом добровољном удруживању у заједницу, никако не одговара кинески модел дигиталног концентрационог логора, макар тај логор био опремљен најсавременијим технологијама за живот зомбираних и строго контролисаних грађана.

Златни кавез је, ипак, само кавез. Срби су слободарски народ и зато смо хиљадама годинама оптуживани да смо реметилачки фактор на Балкану. Историја се данас поновила. Све балканске државе су прихватиле агресивни амерички корпоративни фашизам. Остали смо сами и то је наша највећа снага за препород друштва.

Увођење ЦБДЦ се налази на дневном реду већине централних банака, што јасно показује како се некоме жури да оствари што пре своје подле и опасне намере.Последња истраживања, која су спроведена у 109 земаља, показују да је 105 земаља заинтересовано за увођење ЦБДЦ. Оне сачињавају 95% глобалног БДП-а.Пројекат је већ у реализацији у – 9 земаља, пилот тестови се раде у -14 земаља.

Пројекат је у припреми у – 23 земље. Истраживања су у току – 41 земља. Нема интересовања у 9 земаља и обустављено је увођење у – 2 земље. Потпуно је покренуло дигиталну валуту – 10 земаља. Јамајка је последња земља која је покренула ЦБДЦ. Салвадор је био прва држава која је увела битцоин као националну валуту.Влада је то урадила у септембру 2001.године на силу, својом једностраном, бирократском одлуком, без одобрења и едукације грађана, па није ни чудно што данас 90% грађана нема поверења и не прихвата наметнута решења.

Најгоре је, ипак, прошла Нигерија, најмногољуднија афричка држава, која је увела у октобру 2021.године, поново на силу и једностраном одлуком владе, без неопходно потребне јавне расправе, дигитални еНаире новац нигеријске централне банке.Годину дана од пуштања дигиталног новца, мање од 0,5% Нигеријаца га је користило.

Баналан је разлог био за слабо коришћење нове дигиталне валуте, кога креатори нису узели у разматрање када су доносили одлуку, јер је само 25 милиона Нигеријаца, од 220 милиона, имало паметне телефоне, који су били услов да се скине апликација, како би се користила. Банке су повукле стари новац из оптицаја, али грађани нису дошли до новог новца. Укинуте су кредитне картице. Настао је прави монетрани хаос и грађани нису могли да плаћају храну и доспеле рачуне.Почели су социјални протести, људи су умирали по улицама од глади и настао је генерални штрајк.

Зашто централне банке толико инсистирају на увођењу ЦБДЦ? Погледајмо званичне податке из биланса централних банака. Само 2% новчане масе се налази у новчаницама или кованом новцу. Безготовинско плаћање данас је достигло 90% свих плаћање, без обзира на који начин се врши начин плаћања: ЕЦ, кредитним картицама или банкарским трансферима.Централне банке издају фиат новац и контролишу количину новца у оптицају. Централне банке имају монопол над штампањем новца и никоме другоме не дозвољавају да штампа новац. Па, добро, када је већ тако да су централне банке монополисти у контроли штампања новца , шта ће им онда ЦБДЦ? Е, ту је суштина. Централне банке, односно шизофрена Фамилија, која управља светским финансијама, хоће да стави под потпуну контролу све финансијске токове и да контролише како се новац троши и распоређује, јер на тај начин успоставља потпуну контролу над животима грађана. Циљ, дакле, ЦБДЦ је да се потпуно укине готовина.

Укидањем готовине се поробљава и контролише сваки човек на планети. Како је неолиберални капитализам пропао и како управљачи света хоће по сваку цену да сачувају своју монополску политичку моћ и свој отети капитал, што је немогуће у садашњим распаднутим и банкротираним друштвено-економским односима, видимо да се грађани Запада буде и да почиње социјална револуција на улицама, онда управљачи света сматрају да је једини начин да сачувају свој привилеговани положај и свој капитал ако уведу дигитални концетрациони логор.

Готовина је највећи непријатељ те апсолутне контроле и поробљавања грађана, јер готовина гарантује слободу и приватност грађанима. Полудели управљачи света не подносе када грађани имају слободу и приватност. Хоће све то да им укину, па су издали наредбу централним банкарима да што пре уводе ЦБДЦ. Ако сте разумели смисао увођења ЦБДЦ, онда је много лакше да објасним технички начин његове примене.

Криптовалуте су пуштене да се баве новчаним прометом, данас има преко 10.000 врста криптовалута и њихова укупна капитализација је око 1.500 милијарди долара, пре њиховог пада је било дупло више, пуштене су да заживе како би тестирали и припремили становништво за увођење дигиталне валуте централне банке. ЦБДЦ није криптовалута. Суштинска разлика је што су криптовалуте приватне и што су децентрализоване. Оне примењују блокчејн технологију, која негира централизацију и контролу са једног места.

Читаву деценију уназад сам објашњавао каква је функција блокчејн технологије и које су њене предности примене у другим областима, ван света криптовалута.Међутим, централни банкари хоће да остваре најсвеобухватнији, ауторитарни механизам друштвене контроле у људској историји. Ако дозволимо да нас преваре и да нам, ипак, уведу ЦБДЦ, онда ће банкари да преузму глобално управљање човечанством, према наредбама Фамилије.

Након више од деценије развоја криптовалута, где су банкари намерно пустили на свој новчани терен да се ушуњају разне криптовалуте и да им преотму трансфере новца, негирајући улогу прескупих и преспорих банака у светском трансферу новца, централни банкари крећу у бруталну реализацију ЦБДЦ. Наравно, прво ће уништити и зауставити издавање конкурентних, приватних криптовалута, нудећи заузврат своју стабилну, сигурну и поуздану дигиталну валуту, која има гарантован државни правни статус и која улива веће поверење. Централни банкари не дозвољавају да неко издаје новац без њихове контроле и надзора. Зато ЦБДЦ постаје алатка за потпуно поробљавање човечантсва. Сви грађани ће морати да, одлуком држава и централних банака, отварају своје рачуне у централним банкама, које ће централизовати блокчејн технологију и које ће да имају увид у сваку нашу трансакцију. Свака трансакција ће да буде записана, одобрена и контролисана од централних банака. Тако се потпуно обесмишљава децентрализовани систем криптовалута, где није постојала централизована, монополизована и моћна сила која одлучује, већ је све било отворено, доступно и прегледно свима у систему.Сада је потпуно разумљиво зашто се крило ко је прави оснивач битцоина, јер иза читавог тог пројекта стоје они који данас инсистирају да се уведе ЦБДЦ. Жури им се да успеју у својим намерама, јер се убрзава пропаст лажног новца и револуционарни протести на улицама постају све опаснији за помахнитале управљаче света. Подсећам заборавне да су централне банке приватно власништво Фамилије и да само оне могу да штампају новац. Али, велики проблем им представљају комерцијалне банке које, користећи се фракционим банкарством, односно стварањем сопственог новог новца, праве новац из ваздуха и тако, експоненцијалном функцијом нарастања новца, обесмишљавају и уништавају читав финансијски систем. Увођењем ЦБДЦ, централни банкари стављају, поред грађана, све комерцијалне банке под контролу и одузимају им право да, узимајући депозите, праве нови новац из ваздуха. Сви субјекти у финансијском систему су строго контролисани и немају могућности да злоупотребљавају своје рачуне, који се налазе код централних банкара. Да ли ће се налазити баш у самој централној банци или компанији која буде имала дозволу централних банкара, то сада уопште није битно. Важно је да разумете шта нам се спрема и какве ће то последице имати за наше животе. Када се ЦБДЦ повеже са социјалним картама друштвене подобности сваког појединца, онда настају велике невоље. ЦБДЦ може да се програмира. На пример, може да се кроз систем одреди ко шта и када може да купи. Може грађане да награђаје или кажњава за њихова понашања.У тоталитарној Кини је то већ стварност и познато је као друштвени кредитни резултат. Како су сви наши рачуни ЦБДЦ код централних банкара, они одређују, пратећи наше понашање, да ли ће да нас награде или казне. Тако ЦБДЦ уводи дигиталну диктатуру.

Готовине уопште нема да можете да сачувате своју слободу и приватност. Сваки грађанин има дигитални рачун, новчаник, код централне банке и преко њега врши сва примања и плаћања , које одобрава и контролише централна банка. Дигитална валута може да пружи безброј података о токовима плаћања и понашању грађана. Дигитални новчаници могу лако да се повежу са, рецимо, потврдом о вакцинацији или са другим подацима, које буду одредили управљачи света, тако да нема никаквих ограничења за свеопшту манипулацију, контролу и застрашивање грађана. ЦБДЦ одузима грађанима финансијску моћ и слободу да одлучују о свом новцу.

Морају грађани да добију одобрење централних банкара за трошење свог новца који, користећи се вештачком интелигенцијом, могу у нано секунди да доносе одлуке. Нараво, управљачи света, њихови колонијални намесници и политички олош на власти и опозицији неће вам овако отворено, брутално, истинито и прецизно да саопште у какав дигитални концентрациони логор улазимо, него ће врло вештом пропагандом да убеђује грађане како улазимо у један модеран и ефикасан нови свет финансија, где ће плаћања бити тренутна, ефикасна, јефтина, бржа, безбедна, практична, хигијенска и бесконтакта.

Агресивном демагогијом лоботомираће савременог конзумента, убеђујући га да му се отварају врата рајског врта за неограничене могућности куповине и уживања. Нико вам, господо другови, неће да говори о томе да губимо приватност, слободу и да постајемо зомбирани робови. ЦБДЦ ће надмашити све футуристичке прогнозе Хакслија и Орвела, јер ће отворити такве могућности манипулације и контроле каква никада није постојала у историји људске цивилизације.

Покушаћу да вам приближим тај свет у кога хоће да нас окују. Ако прогласе да хоће да сачувају климу и да грађани постану много послушнији , централни банкари могу да нам у нашем новчанику инсталирају ЦО2 кредитни рачун. Свако ко потроши свој одређени баланс ЦО2, зато што превише путује, вози аутомобил, једе месо уместо буба или се недолично понаша, мора да буде кажњен.

Кажњен ће бити аутоматским узимањем новца из његовог новчаника или блокадом коришћења новчаника. Једноставно, блокирају вам рачун и више немате приступа вашем новцу, који више није ваш. Недолично понашање може да се креће у распону од пуштања ветрова на јавном месту, па све до критике власти и изношења слободног мишљења. Велики Брат процењује како се понашате и кажњава вас ако нисте узоран зомбирани грађанин. Кина је инсталирањем социјалних кредита и централно контролисаног дигиталног новца показала у какав отуђени, контролисани и дехуманизовани свет улазимо.

Шта све могу да нам раде увођењем дигиталне диктатуре, остављам вама на размишљање. ЕЦБ жели да уведе дигитални евро до 2024/2025. Каква је разлика између дигиталног евра и садашњег папирног евра? Гледано са становништа централне банке, нема никакве разлика.

Оба су централизована и без надзора грађана, потпуно под контролом банкара, који могу да штампају и убацују у систем колико хоће лажног новца. ЦБДЦ и фиат новац немају никакво покриће. ЦБДЦ се уводи да би опстао банкротирани неолиберални капитализам и да би грађане претворили у робове. Готовина је слобода!

Зато морамо да бранимо постојање готовине. Свима онима, који су ме јавно нападали, јер су злонамерни, изманипулисани, плаћени ботови или глупи, одговарам овим текстом да се залажем да у дигиталном добу остане трајно готовина и да нема ЦБДЦ, како би се одбранила приватност и слобода сваког грађанина. Нове технологије нису криве за лоше намере злих људи на власти.

Нове технологије треба да нам омогуће да из царства нужности рада, уђемо у царство слободе. Зато нам је потребно духовна обнова оболелог друштва. Без духовне вертикале не можемо да опстанемо као људска бића.