Прочитај ми чланак

СНС спрема пуч да свргне (незахвалан) народ Србије

0

Судећи по критикама које нам власт свакодневно упућује, ми не само да смо се показали као незахвални, него ни не заслужујемо овај режим. Човек се стварно пита како нас Александар Вучић уопште трпи и зашто већ није расписао конкурс за доделу инвестиција странцима и да тако увезе неки захвалнији народ од нас?

Режим у Србији тврди да треба да се седне и разговара. Нуди и преговоре. Али, зар се не преговара кад си са неким у рату, или као што је историјска традиција у Србији, у понуди је нека тешка превара или издаја. По последњим догађајима на улицама, изгледа да се српска власт спрема да изведе неки пуч и свргне народ.

Foto: Screenshot/N1

Александар Вучић не успева да народ натера да мења менталитет. А, ето, власт је благонаклона према народу. Дала му је скоро 12 година за промену менталитета. Судећи по критикама које нам власт свакодневно упућује, ми не само да смо се показали као незахвални, него ни не заслужујемо ову власт. Човек се стварно пита како нас ова власт уопште трпи и зашто већ није расписала конкурс за доделу страних инвестиција и тако увезе неки захвалнији народ од нас?

Јер, кад би имала неке боље нас, можда би и власт била, ако не боља и захвалнија, онда би барем имала више времена за себе. Не само да свакодневно брине, да ли имамо довољно грашка, сардина или ваучера за летовање у њиховим бањама. Овако, са нама оваквима, никаквима, власт мора да хвали саму себе. Председник Вучић због тога мора скоро сваког дана да гостује на некој „објективној телевизији“.

Тако је, једног тренутка, шеф државе остао сам са својим народом, који му је одједном однекуд непознат. Због тога је на поменутим телевизијама у непрекидном дијалогу са собом, и од себе не може да дође до речи.

До сада је испољавао нападе смелости у загрљају „Кобри“ и чланова партије. Ето, некад је био сигуран да су спремни да се потоваре у аутобусе и дођу у Београд како би му испоручили подршку. Обрукали су га, све је мање аутобуса. Због тога показује специјални облик панике који предсказује зачетак велике драме.

Владар је размишљао и о преговорима да се народ коначно научи на владавину права. Али, да би се народ навикао на владавину права у којој сви подједнако уживају иста права, сви поштују законе и свако бива кажњен за непоштовање закона, владавина права прво мора да се успостави. То би наша власт радо урадила само кад не би било толико захтевно. Захтева превише времена и заказивање ванредне седнице Скупштине Србије.

Ускоро ће се овај народ и председник неизбежно срести.