Прочитај ми чланак

СНС БЕОГРАД Вељини навијачи напали Кимија у центру града у сред дана (ВИДЕО)

0

Навијачи су јачи од државе, поручиио је Александар Вучић још пре неколико година на конференцији за медије, тако да је у СНС Београду којим руководи провинцијалац Весић потпуно нормално да се овакви призори виђају у строгом центру престонице Србије.

Према наводима медија, у Вишњићевој улици су на плус 40 степени чланови навијачке групе „Принципи“, којом руководи Веља Невоља (тренутно у притвору), напали вођу супарничке групе „Алкатраз“ Милоша Радосављевића Кимија којег је Беливук потиснуо у други план.

Рат вођа навијача почео је када је Кими покушао да освоји јужну трибину на „вечитом дербију“ на јесен 2017. Тај обрачун је био изузетно бруталан и крвав, а на крају је Кимијева група истерана са трибине, скинута до голе коже, са опекотинама од бакљи.

Ипак, у јавност се тада вратио Кими, један од вођа старог „Алкатраза“ и најавио повратак „правих гробара“ на стадион, окупљених на истоку. Њихов званични циљ је био да окупљају што више људи док на крају на југу не остане нико.

Од тада су постојале две највеће фракције – она на југу окупљена око „Принципа“ и она на истоку окупљена око „Партизановаца“. Трећа фракција је био остатак „Забрањених“, такође на истоку. То је трајало скоро пуне две године, да би се завршило децембра 2019. када су “партизановци“ на мечу са Астаном напустили своју матичну источну трибину, уз паролу како тај стадион више није место за праве навијаче црно-белих. Јавност је овај њихов потез протумачила као потпуно гашење те навијачке групе.

Група окупљена око Беливука устремила се на сваку врсту конкуренције, користећи методе које до тада нису биле виђене међу српским навијачким групама. Она су укључивала брутална убиства, отмице, упадање у станове, сачекуше испред кућа…

Занимљиво је да, иако је међу навијачима црно-белих последњих година направљено много фракција да би служба лакше контролисала трибине и навијаче, већину вођа (ликвидираних и живих) чине ватрени навијачи Звезде који су само променили стадион и са новом функцијом напрасно постали ватрени „гробари“.