Прочитај ми чланак

СНАЖНА Порука Срба са Космета Вучићу: Ако умремо сада, твој нас је куршум убио!

0

Испред Председништва Србије вечерас је одржан скуп за одбрану Косова и Метохије, који је започет интонирањем песама о Косову и Метохији.

Са скупа је позвано на национално јединство за одбрану Косова и Метохије, максималну солидарност и реинтеграцију јужне српске покрајине.

Говорници су позвали Владимира Орлића да у Скупштини Србије закаже хитну седницу о КиМ на којој ће бити донета платформа за преговоре и поништени сви досадашњи споразуми.

Окупљени су након скупа кренули у протестну шетњу, најпре до руске амбасаде, а потом и до Храма Светог Саве.

Скуп је одржан под слоганом „Косово ће издати само кукавица“.

Окупљени грађани су рекли новинару „Данаса“ да не желе да овај протест буде још једна „серенада“ испод Вучићевог прозора, већ да желе да председнику Србије Александру Вучићу јасно поруче да је он главни кривац, поред Запада и албанских сепаратиста, за трагичан положај Срба на Косову и Метохији.

Окупљенима се обратио и Небоја Јовић из Косовске Митровице, који је рекао да државни врх Србије тргује њиховим судбинама само нису рекли по којој цени.

Нагласио је да су Вучић и Дачић забили Србима са Косова и Меотхије нож у леђа!

Срби са Косова су јасно поручили да Вучић више не може да представља Србе са Косову и позвали га да каже „за колико се продао“ и јасно поручили да желе Космет као покрајину Србије, а не као Зајденица српских општина (ЗСО) у оквиру шиптарских институција.

Срби захтевају да се хитно одблокирају административни прелази, јер им нестају лекови и храна.

„На делу је хапшење Срба, а да се не оглашава ни председник, ни Српска листа! Ако будемо умрли сада, твој нас је куршум убио!“, јасна је порука Срба са Космета упућена Александру Вучићу.

Председник Двери Бошко Обрадовић у говору је истакао да је патриотска обавеза да се изрази солидарност са Србима на северу и југу Косова и најавио нове скупове за одбрану КиМ наредних дана по читавој Србији.

„Знамо шта је политика Косова и Запада, а не знамо шта је политика Србије!  Једини начин да се промени та политика је да се промени власт. Свака нормална власт би позвала све угледне организације и договориле би се заједничке активности око Косова и Метохије. Али, Вучић је приватизовао тему Косова и не знамо шта они преговарају иза затворених врата. Дошло је време да се пониште сви споразуму и да се врате све институције Србима на Космету, као и да се тема Косова врати у Савет безбедности УН“, поручио је лидер Двери.

Младен Обрадовић рекао је да Срби више не прихватају да их Александар Вучић лаже.

„Не дамо Косово, наша браћа опстају на светој земљи, јер знају ако не буде њих неће бити ни нас! Када нам говоре да на Косову и Метохији немамо ништа, да погнемо главу, знамо да ће Косово издати кукавица. Ми не желимо да будемо као они који потписују Бриселски и Вашингтонски споразум. Решење је да српство опстане, да јединствено кажемо „нема предаје, нема поделе“! А издаје га човек који столује овде, Александар Вучић. Не прихватамо да нас лаже, да каже неће у Тирану, па оде. Ми хоћемо на делима промену српске политике. Вучић да призна да је грешио, да позове умне људе и да се ту донесе одлука шта даље. Ми смо ту и чекамо корениту промену“, навео је Младен.

Окупљени су носили српске тробојке и поруке  „Косово је душа Србије“, „У Призрену сутра и довјека“, „Косово срце, а Метохија душа Србије“.