СМЕТАЈУ ИМ И СТАРЦИ: Још један напад на Србе у Хрватској

0

Још један напад на Србе у Хрватској догодио у околини Ријеке, када је претучен српски повратник Добривоје Арсић, преноси загребачки портал Индекс.хр.

Нападу су претходиле увреде на националној основи, додаје портал.

Како је том порталу изјавио правни саветник Српског националног већа, Милан Ераковић, 70-годишњег повратника Добривоја Арсића су вербално, а затим и физички напале непознате особе, од којих је једну препознао као станара суседне зграде.

После вербалног напада, Арсић, који је и инвалид, два пута је звао полицију, а пошто се долазак полицје одужио, уследио је физички напад.

Повод за инцидент је било питање паркирања испред стамбене зграде, али Индекс наводи да је индикативно то што су нападачи знали име и презиме повратника и да је вређање било усмерено на његову националност и чињеницу да је повратник.

Група маскираних нападача упала је јуче у кафић код Книна и физички напала госте који су гледали утакмицу Црвене звезде, а у тучи је повређено пет особа, као и једно дете.

Након тога су непознати нападачи у месту Дјеврске вербално, а потом и физички, напали власника другог кафића и госте, али нико није повређен.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!