ШКОРО: Србију уз корону окупирала језивија СНС пошаст за коју нема маске и заштите

0

Пандемија која је захватила цео свет је страшна, опасна, узнемирујућа, опомињућа, али пошаст која је паралелно с короном окупирарала Србију, је много језивија и подмуклија, а оличена је у власти СНС. Захваљујући тој пошасти која је комплетно разорила друштво, све институције, загадила буквално све поре система, доводећи и промовишући нестручне, неспособне и бахате људе да управљају нашим животима.

Зато смо доживели да нам се некаква премијерка Ана Брнабић за коју нико никад није гласао, нити би, објашњава да је за корону и њен развој лична одговорност у питању. Да ће грађани бити криви уколико се буде распао здраствени систем Србије. Еј, бре! На челу тог здравственог система се налази министар здравља кога су његови другари из земунског клана назвали од миља др Смрт. Јел, тај Лончар добио, читај зарадио, стан од извесног Сретка Калинића, бескрупулозног убице „земунаца“ који се прославио тиме што је убијене млео у машини за млевење меса?

Оног тренутка када је неко поставио др Лончара на место министра здравља тада се систем распао. Скроз. Тог тренутка сваком стручњаку из области здравства је јавно поручено да напусти земљу што пре. Ко може да има икакве илузије са Лончаром и екипом. Зато никог и не чуди што су лекари и медицинско особље које је остало у Србији потпуно незаштићени у борби са опасном короном. Немају ни маске, а камоли скафандере који су обавезни. Због тога нас је део те и такве Лончареве струке убеђивао да се иде у шопинг у Милано, да би нас само неколико дана касније председник уверавао како је вирус у Србију управо дошао од оних који су били у Милану.

Оног тренутка кад је на место министра финансија дошао Синиша Мали, човек који је одговоран за незаконито рушење у Савамали, крађу доктората, стицање 24 стана у Бугарској, оптужби да је злостављао рођену супругу, кога је и сам Вучић назвао комплентним идиотом, зато што је у Савамалој рушио ноћу, а не дању, тог тренутка се распао систем.

Оног тренутка кад је на чело војске дошао за војску неспособни Александар Вулин, наша војска је постала марионета једне странке и њихове креатуре коју је могла само Мирјана Марковић да воли и тетоши. Тог тренутка се све распало, јер ни за Вулина никад нико нормалан није гласао, нити ће икада.

Оног тренутка кад је на чело полиције дошао Небојша Стефановић звани Слина, тог часа је полиција као служба понижена до крајњих граница, па сада без адекватне заштите мора да јури по градовима и парковима пензионере, бескућнике и све оне који се не придржавају уведеног полицијског часа. Постављењем Слине омогућено је његовом тати да постане један од највећих трговаца оружјем на овим просторима. И тада, се систем распао.

И овако можемо унедоглед. За свако министарско место. За сваку функцију од председника државе, па надоле. Утолико је Србији теже, јер мора истовремено да се бори са две пошасти од којих се не зна која је опаснија. Можда ће коначно и Европа суочена са короном схватити каква је власт у Србији и како се понаша према сопственим грађанима.

Маски за корону нема. Све маске су пале. Једина одговорност који грађани имају је чињеница да су дозволили да овакви људи владају Србијом и одлучују о нашим животима. Зато искористите ово ванредно стање да маштате максимално и замишљате како би ова наша дивна земља била другачија, боља и лепша без ликова из власти које гледамо непрестано већ осам година. Машта сама по себи није довољна. Потребна је општа молитва, за све оне који ће то сигурно дочекати чим прође корона, а посебно за оне који то, нажалост, неће моћи да виде и доживе.

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току преузмите нашу апликацију за Андроид или Ипхоне.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!