Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ХРВАТСКОГ КАРДИНАЛА ПУЉИЋА: „И Хитлер је дошао на власт по …

0

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић тврди да се Хрватима у БиХ одузимају права и да се то представља као законито. И Хитлер је дошао на власт на законит начин, упозорава кардинал.

© AP Photo/

Како преноси Хина, кардинал Пуљић је алудирао на то да су Хрвати у БиХ у неравноправном положају, након што је за хрватског члана Председништва БиХ изабран „пробошњачки политичар хрватских корена“ Жељко Комшић, наводно захваљујући гласовима Бошњака.

– У време 1945. закон нам је отео имовину и уништио све што је хрватско и интелигентно. По закону смо били протеривани и по закону је и Хитлер дошао на власт. Али питање је какав је тај закон под којим се одузимају права једном народу и жели се избрисати да је ту живео, као што се то жели Хрватима у Босни и Херцеговини – рекао је кардинал Пуљић.

Обраћајући се на миси поводом 560 година од првог помињања општине Жепче, кардинал Пуљић је рекао да „ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ“ и оценио да се то догађа у БиХ.

Оценио је и да су „тешка времена“, те се поставља питање шта ће бити са Хрватима у БиХ.

– То је врло прљава политичка игра, не само домаћих политика, него и светских моћника који желе хрватском народу да огаде Босну и Херцеговину, огаде наше корене и огњишта, нашу веру и идентитет, и то све под окриљем закона – рекао је Пуљић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!