СКАНДАЛ Елена Божић Талијан, као новинар Новости, напала опозицију на улици ВИДЕО

0

Спајају Вечерње Новости са таблоидима "Ало" и "Српски телеграф", Странка слободе и правде подноси кривичну пријаву против 10 лица због приватизације Новости.

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић данас је новинарима испред седишта компаније Новости у центру Београда изјавила да се ту „под контролом режима“ спрема спајање те фирме с таблоидима „Ало“ и „Српски телеграф“ у једну компанију.

Саопштила је да ће ССП поднети кривчну пријаву против десет лица у вези с продајом Новости фирми Медиа 026 из Вучака, села код Смедерева.

„Управо се на овом месту дешава спајање Новости са два таблоида ‘Ало’ и ‘Српски телеграф’, наравно под контролом режима. Све три редакције налазе на истој адреси већ неко време и потпуно је јасно да се уредјују с једног места“, рекла је Тепић.

Додала је да има „основану сумњу“ да је иза тог „маневра“ један од министара у Влади Србије.

Новинарка „Вечерњих новости“ Елена Божић Талијан (бивша функционерка Српске радикалне странке и дугогодишња народна посланица)  је  грубо прекинула конференцију Тепићеве за новинаре питајући је да ли је то што држи конференцију испред Новости „најава упада“ у зграду тог београдског листа, оценивши да се ради о „вршењу притиска и застрашивању“.

Она је конференцију Тепићеве оценила као „провокацију и притисак“ на новинаре листа у којем ради.

Тепић је, говорећи даље, подсетила да је пре месец дана „откривено“ да је власт власништво над компанијом Новости „пренела на млађану фирму медија 026 из села Вучак“, за коју се, како је навела, испоставило да је „фиктивна фирма, с нула запослених и ниједним динаром прихода“, и да је „уписана на листу поверилаца (Новости) месец дана пре но што је била основана“.

Тепић је саопштила да је ССП поднела кривичну пријаву против десет чланова извршног и надзорног одбора компаније „Борба“, јер су, како је рекла, директно „учествовали у фингираном послу куповине компаније Новости и допринели томе да се власништво пренесе на фиктивну фирму“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!