• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • САЗНАЈТЕ: Да ли Кристијан верује у то да су Легија и земунски клан убили премијера Ђинђића? (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

САЗНАЈТЕ: Да ли Кристијан верује у то да су Легија и земунски клан убили премијера Ђинђића? (ВИДЕО)

0

Наш гост у овој емисији је господин Кристијан Голубовић, један од ретких преживелих жестоких момака из култног филма „Видимо се у читуљи“, човек који говори 7 светских језика и који је обишао 130 земаља, ултимат фајтер, уметник и сликар, човек који се обрачуновао са криминалцима али никада није ударио на слабијег од себе, урбани Робин Худ и последњи дон београдског асфалта. Он ће само за Вас говорити о бројним темама.

Како се раздвојила до тада једна заједничка судбина два нераздвојна друга из детињства Милорада Улемека Легије и Кристијана Голубовића? На који начин су они желели да постану славни и да уђу у историју светског криминала? Како се Милорад Улемек придружио чувеној Легији Странаца? Какво је било пријатељство Кристијана и Цеме?

Како се Легија повезао са земунским кланом? Каква особа је био вођа земунског клана Душан Спасојевић Шиптар? Да ли је Легија могао да бира шта ће радити или га је целим путем носила река судбине? Какав је био однос Легије и Душана Спасојевића? Да ли се Кристијан икада одрекао свог пријатеља Цеме?

Како је изгледао тајни сусрет Легије и Кристијана за време операције „Сабља“? Зашто Легија није желео да прихвати Кристијанов предлог да побегне на неко тропско острво само да се не преда у руке полицији након убиства Зорана Ђинђића? Како је Легија успевао да се успешно крије у својој кући коју чува Жандармерија? Како је изгледало хапшење Милорада Улемека? На који начин је Кристијан покушао након позива Легијине супруге да спречи Легију да се преда полицији?

Да ли Кристијан верује у то да су Легија и земунски клан убили премијера Ђинђића? Зашто још увек не постоје одговори на бројне нелогичности у том случају? Чија је идеја била да треба да се убије премијер Зоран Ђинђић? Каква је политичка позадина атентата? Да ли су постојале баханалије заједно са политичарима у Шилеровој улици? Шта се тачно дешавало између земунског клана и власти?

Да ли је тачна прича да је Кристијан још као малолетник изазвао Жељка Ражнатовића Аркана поруком да „један Београд не може да има два господара“? Како је Арканов пријатељ Славко Мијовић рањен кратежом у ноге од стране Кристијанових пријатеља? Да ли је тачно да је Аркан хтео да направи паштету од Кристијана? Како је изгледао оружани упад Кристијана и његових другова у популарни Мажестик?

Како су Јуса Булић, Раде Ћалдовић Ћента и остали смиривали сукоб између Жељка Ражнатовића Аркана и Кристијана Голубовића? Како се Кристијан обрео у Ердуту код Аркана након чувеног бекства скоком кроз прозор са трећег спрата суда? Из ког разлога Кристијан одлази из Српске добровољачке гарде? Зашто је Аркан сматрао да га је Милошевић продао?

Шта је Кристијан одлучио када му је Легија показао списак за ликвидације на којем је било и Кристијаново име? Да ли је то било бежање или паметан потез? Како је Кристијан живео у Грчкој? Какав је био Кристијанов став о Аркановој одлуци да остави своју супругу Наталију да би се венчао са Цецом? На који начин је Кристијан посматрао Аркана? Какав је био однос између Легије и Аркана?

Како се ситуација у подземљу тако променила да су и „највећи мишеви уз мало дроге могли да убију витезе асфалта попут Љубе Земунца“? Да ли су убиства витеза асфалта Љубе Земунца, Ранка Рубежића и Гишке била увод у будућа убиства криминалаца у Србији? Како је џепарош и јајара Горан Вуковић убио човека који је био синоним за југословенски криминал? Шта је Кристијана разликовало од бројних других жестоких момака из култног филма „Видимо се у читуљи“ и омогућило му да преживи године када се живот лако губио?

Како Кристијан види деведесете данас, поредећи их са једном девојком? Како данашњи систем данас реагује на младе момке који почну да се истичу из групе? Зашто данас свако може да вређа и да измишља ствари по интернету и медијима без икаквих последица? Како Кристијан реагује на бројне претње које прима преко Фацебоока? Зашто се Кристијан плаши да нека поремећена и незрела особа без разлога може угрозити његов живот?

Чиме се бави Кристијан данас и како зарађује за живот? Како је Кристијан из приче о „милионима и камионима“ одлучио да се прилагоди, прихвати реалност живота и да живи у складу са законима? Како Кристијан може да помогне младим људима да учине нешто добро за свој живот? Шта је његов савет омладини данас?

****************************************­****
Разговор вођен 15.08.2015. године у Београду.

Водитељ: Теша Тешановић
Сниматељ: Р. Дринић

Извор: СРБИН.ИНФО; видео: BALKAN INFO