Прочитај ми чланак

“САД, Ватикан и Немачка 1976. године склопили споразум о УНИШТЕЊУ ПРАВОСЛАВЉА”

0

Подсећамо вас на речи једне од најумнијих Српкиња, наше велике Смиље Аврамов, некадашње професорке Правног факултета у Београду и члана Сената Републике Српске.

Професорка је у једном од својих интервјуа говорила о нечему што се већ дуго одиграва пред нашим очима а нарочито је узело замаха ових дана:

“Између САД, Ватикана и Немачке склопљен је 1976. године тајни споразум у 11 тачака. Једна од централних теза овог споразума била је идеја о федерализацији света… Једна од тачака која је мене погодила, кад сам читала тај споразум, била је тотално уништење православља. Православље мора бити избачено из светских комуникација, као религија, јер је то једини хомогенизирајући моменат православних земаља који има политичке димензије, и глобализација уз Православље тешко ће успети.

Отуда уништење Православља али и продор у Православну Цркву и бацање тешких пара да би се придобили поједини руководиоци Православља, и да би се на тај начин уништила срж теологије православне. Јер оно што су констатовали, а што је нама православцима који верујемо у Православље, врло значајно, и што је констатовано на једном од њихових састанака – да је једина теолошка мисао – православна, која се може везивати са цивилним схватањем друштва и са оним што они зову глобализација, уз онај минимум социјалног момента.“