Прочитај ми чланак

РУСКИ СВЕШТЕНИК спасио 2000 беба од абортуса

0

abortus7

Руско Министарство здравља одликовало је православног свештеника из Волгограда за његов допринос смањењу броја абортуса у овој области. Његовим личним трудом у саветовању и помагању женама да задрже своје бебе број абортуса у Волгоградској области смањен је за 25% у протеклих пет година.

Отац Алексеј Тарасов отпочео је рад на спашавању нерођене дјеце у својој парохији у граду Вољску, гдје је свакодневно сатима разговарао са женама које су размишљале о абортусу, да би потом ову делатност проширио на локалну болницу и коначно, са неколико свештеника, основао кризни центар.

Уз подршку епархије, обратио се локалним властима са молбом за помоћ у ширењу пројекта.

„Администрација Вољска је 2002. одобрила пројекат“, каже о. Алексеј. „Онда се идеја развила у стварање регионалног центра, уз подршку администрације Волгограда“.

Резултат је отварање Центар за заштиту материнства и дјетињства, под покровитељством Православног медицинског друштва Архангел Рафаил.

Према подацима Одјељења за здравље, од тада је више од 2000 жена одлучило да одустане од своје првобитне намјере да абортира.

Отац Алексеј објашњава да је суштина његовог пројекта једноставна: пружити женама обучене и саосјећајне саговорнике који ће саслушати њихове бриге, дати им информације о процедури абортуса и потенцијалним последицама по њихово здравље, и обезбиједити материјалну помоћ.

„Веома често, све што је потребно да би се мајка одвратила од ове страшне одлуке је једноставан разговор са особом отвореног срца“, каже о. Алексеј.

Центар за заштиту материнства и дјетињства пружа женама смјештај, као и правну помоћ и одећу.

(Радио Свети гора)