Прочитај ми чланак

Руски патријарх: Свака жеља да се уништи Русија значиће крај света

0

Жеља западних земаља да победе Русију данас добија веома опасне форме, али сваки покушај да се та жеља реализује значиће крај света, рекао је руски патријарх Кирил.

„Данас се појављују велике претње свету, нашој земљи, па и читавом човечанству…. Жеља да се победи Русија данас је добила веома опасну форме. Молимо се Господу да уразуми усијане главе и да им помогне да схвате да ће свака жеља да се уништи Русија значити крај света“, рекао је патријарх после богојављенске литургије.

Он је додао да Русија поседује моћно оружје и да у њој живе веома јаки људи који су увек били мотивисани за победу.

Према његовим речима, данас се код неких усијаних глава родила идеја да се Русија у садашњим околностима може победити или преформатирати, односно да јој се могу наметнути неке „нове вредности које се чак тако не могу ни назвати“.

„Сада је тешко време, али верујемо да Господ неће оставити руску земљу… да ће Русија имати снаге да, ако буде потребно, заштити себе и свој народ. Не дај Боже да дође до неког разјашњавања ситуације. Нека их Господ све примири, смири и помогне свима да раде на томе са свет постане бољи “, закључио је патријарх.