Прочитај ми чланак

РИА Новости: Са Западом ћемо преговарати: од 6 увече, после победе у Украјине

0

ПРОБЛЕМ са свим што на Западу говоре о преговорима са Русијом у томе је што тамо не разумеју шта је у питању: мисле да је распад СССР-а 1991. године био она тачка у руској историји након које је Украјина припала Западу као трофеј.

Прво као тампон држава на граници са Русијом, а потом и као потенцијални део западног света.

Стога сматрају да је могуће преговарати са Русима и Путином ако Москва буде уверена да је битка за Украјину равна прокси-рату (односно индиректном рату) са целим Западом.

Али, руски став према ономе што се дешава је потпуно другачији: за нас је то обнова јединства наше земље и нашег народа, а то што је његов значајан у Украјини већ прошао дерусификацију само појачава потребу да се супротставимо процесу одвајања Украјине од Русије.

За нас је то и елиминисање потенцијалне војне претње са Запада (само неписмен или русофоб то може сматрати фантомом), а и – исправљање сопствених грешака.

Специјална операција је свети рат за право да будемо своји у границама целог Руског света – од Владивостока до Почајева (град са 8.000 становника на западу Украјине, поред којег је чувена православна светиња Почајевска Свето-Успенска Лавра – Факти).

Унутрашњост Лавре

О чему и са ким да преговарамо?

Са украјинском владом, која изражава интересе оних снага које дерусификују Украјину и измишљају историју која Украјину одваја од Русије?

Те снаге желе Украјини европску, односно – туђу будућност.

Да преговарамо са европским силама лишеним пуноправног суверенитета и неспособним да бране чак и сопствене интересе?

Или са англосаксонском елитом, заинтересованом за максимално слабљење Русије, за гарантовани раскид европско-руских односа, за промовисање трансхуманистичке глобализације непријатељске нашој цивилизацији?

Немамо са ким нити о чему да преговарамо о Украјини, осим – између нас самих.

Ако дозволимо себи да нас убеде да смо „слаби“, да „губимо“, да је цео свет против нас, па да ће се све – ако не направимо компромис – завршити нашим поразом и колапсом, е, у том случају ћемо заиста изгубити све.

Чак и државу.

Ако будемо сигурни у себе, у своју исправност, ако будемо учили на својим грешкама и исправљали их, ако своју вољу претворимо у стегнуту песницу и схватимо да за нас не постоји алтернатива потпуној и безусловној победи, али да ћемо до ње ићи дуго и тешко – у том случају ћемо у свему успети.

А преговора са Западом биће, наравно, касније.

У шест сати увече, после победе.