Прочитај ми чланак

Редови Дубоке државе се осипају: Пропашћу Америке, низ воду иде и Вучић и картел

0

Док многи Аналитичари, па и амерички званичници, гувернери, конгресмени... најављују скори распад Сједињених Држава, оне који живе у Србији, под чизмом ове бивше војне велесиле, брине помисао да ће их држава у расулу заувек уништити, а многе је сатирала, као и нас, деценијама. Да ли ће, ипак, победити живот у обе државе?

Прошле недеље мојој пажњи се препоручио филм Време за убијање. Режирао га је Фил Карлсон.

Последњег дана грађанског рата, у данас Сједињеним Државама, очекујући да стигне телеграм да је рат окончан, сукобљени војници Севера, које предводи мајор, пристојан човек и заробљена група војника Југа на челу са капетаном, “размењују ватру“, утиске, нервозу и планове за будућност, надајући се, када стигне телеграм, да ће се вратити својим породицама, земљи…

Капетан Војске Југа, када је код убијеног курира видео депешу којом се објављује примирје, резигнирано каже својим војницима – Овај рат се никада неће завршити. Понављајући то више пута, додаје и тврдњу – Неће се окончати ни за 100 година!

Овај филм, заинтересовале су ме поруке капетена Војске Југа, снимљен је 1967. године. Грађански рат у Америци је завршен 9. априла 1865. године. Снимљен је тачно 102 године од објаве да је окончан, али, порука капетана Јужњачке Војске и те далеке 1967. године је остала да лебди и тера на размишљање гледаоца.

Овог врелог лета 2022. године, авети масовног умирања и смрти лебде над главама и житеља Сједињених Држава, Србије и многих народа који су под шапом Ујак Сема. А има их много.

Време смрти

Пре три године, за време мандата председника Доналда Трампа, америчка елита је донела одлуку да лажира изборе, доведе у Белу кућу значајног представника Дубоке државе, да се пороби Америка, разруше институције и крене у помор људи на планети.

Ове године на Економском форуму у Давосу, Клаус Шваб, творац Великог ресета, признао је да су ОНИ донели одлуку да се број људи на планети смањи на “Златну милијарду“. Ту тврдњу вође корпоративног фашизма потврдио је и директор фармацеутске компаније Фајзер Алберт Бурла, објашњењем да су вакцине, осмишљене да се њима помори свет, дале резултате, али не довољно.

Дубока држава је брзо кренула у дејство. Оборен је председник Трамп, извршен је напад, преко Светске здравствене организације на све државе света, да купе вакцину од короне.. Умрло је од тог пелцера, признали су вође Дубоке државе, десетине милиона људи, половина у САД-у. Сасвим недовољно, да остане само “златна милијарда“!

Сви су слушали налоге из Вашингтона. Кремљ је понизно признао да ће служити интересима оних који сатиру свет. Градоначелник Москве, па и епископи Руске православне цркве, претили су грађанима да попут стада морају ићи на шприцовање. Никада црквени великодостојници из Москве нису ружили побуњене грађане, као прошле године. Интервенисао је председник Владимир Владимирович Путин, позивајући власти да оставе грађанима право избора – да ли ће да приме, или одбију пелцовање.

Покрадени председник Трамп је позивао и у своје и у име своје Републиканске странке, да се пружи отпор присилној вакцинацији. На крају је Врховни суд Сједињених Држава поништио Извршну наредбу председника Бајдена о обавезној вакцинацији запослених у компанијама, као неуставну.

И док су и грађани САД-а остајали масовно без посла, пред болницама које нису могле да их приме, одвајајући последњи цент да плате вакцине које им прете одузимањем живота, Дубока држава је кренула у остваривање својих најмрачнијих планова.

За ударну песницу у рушењу планете изабрана је Украјина. По налогу председника Бајдена у Украјини су основане лабораторије за прављење биолошког оружја, војне базе из којих би НАТО алијанса, преко Украјине, напала Руску Федерацију. Истражвање је подржао и Пентагон, “онај момак из Пентагона“, што би рекао председник Бајден, не могавши да се сети имена министра одбране, Лојда Остина, а главне паре је уложио и намлатио Хантер Бајден, син америчког председника

Све је то рађено на територији Луганске Народне и Доњецке Народне Републике, које је Москва признала као независне, након што је, после одлуке грађана Крима да се припоје РФ, одржан референдум и оне прогласиле самосталност.

Пред очима Кремља Украјинци су довлачили оружје, масовно убијали Русе у овим самопроглашеним републикама и планирали напад, прво биолошким, а потом и атомским оружјем на територију РФ.

Увидевши да Сједињене Државе срљају у пропаст, припадници неприметне америчке елите, одлучили су да уклоне Дубоку државу и казне малу групицу опасних лудака који желе да збришу планету.

До “примене специјалне војне операције“ руске војске у Украјини, дошло је уз подршку најутицајнијх ценатра моћи.

Пустили су да Русија демонстрира своје оружје, да покаже спремност руских грађана да издрже санкције, да се покаже да етика Запада није иста као и етика Истока.

Огромна војна надмоћ руске војске над НАТО алијансом, посед оружја којим се може уништити сваки циљ у Америци и државама чланицама НАТО алијансе, а да се не може од тога одбранити, почели су да терају на размишљање грађане САД-а и европских држава. Гола пропаганда, најцрња у историји, показала се немоћном.

Припадници Дубоке државе почели су да се осипају

Тако је заменица државног секретара за спољне послове Блинкена, Викторија Нуланд прва постала свесна пада империје.

Супруг госпође Нуланд, која је била стратег окупације и поробљавања Украјине и довођења Хантера Бајдена, да опљачка украјинске банке за милијарду долара, када је његов отац био потпредседник Бараку Обами, објавио је – САД 2024. могу ући у грађански рат и распасти се!

Роберт Каган је за либерални и антитрамповски Тхе Wасхингтон Пост написао: „Сједињене Државе иду ка својој највећој политичкој и уставној кризи од Грађанског рата, са предвидљивим изгледима да у наредне три до четири године дође до масовног насиља, колапса федералне власти и поделе земље на зараћене црвене и плаве енклаве“.

Са истом прогнозом је пре пола године иступио и бивши председник Доналд Трамп!

Све до економског форума у Давосу, следбеници председника Бајдена осећали су се супериорно. Али, често им је шамаре ударао и сам председник, својом сенилношћу и поступцима од којих су се многи стидели.

Када се у Давосу огласио најутицајнији човек на планети, Хенри Кисинџер, који је подржао Русију у настојању да сперчи НАТО алијансу да дође на њене границе и да био оружјем уништи планету, Дубока држава се смрзла. Почео је њен крај.

Највеће истине су најједноставније. Почев од природних закона.

Убрзо су уследили догађаји. Британски премијер је изненада изложен гласању поверења у Парламенту. Једва се провукао. Емануел Макро је изгубио власт у парламенту и Владу. Олаф Шолц изгледа као педер остављен од макроа.

Несрећни Столтенберг у име НАТО прети и даље Русији.

Пажња америчких грађана је нагло усмерена према власти и њеним злоделима.

Прво је гувернер Тексаса изјавио прошлог месеца да неће поштовати одлуке председника Бајдена, јер је покрао изборе. Гувернеру Тексаса су се прикључиле и друге државе, које праве планове да се одвоје од централне власти у Вашингтону.

Тежак удар администрацији председника Бајдена задала је одлука Врховног суда Америке да се забрањује абортус и проглашава га кривичним делом. Стотину милиона осиромашних грађана протестује, уплашено за судбину својих сестара, супруга, својих породица.

Председник је одлуку Врховног суда означио као “тужну“, али је бес грађана усмерен ка њему и администрацији. Ужасан бес.

Друга одлука која је ужаснула америчке грађане је председников закон о ограничењу поседовања оружја. Многе администрације су, у блажој форми, покушавале да ураде слично, али су одустале. Националне тензије су толико порасле, да је та чињеница забринула и сенилног америчког председника, односно оне који располажу са његовом функцијом.

Грађани сматрају да имају уставно право да се бране. То мисли и војна индустрија, која губи огромне приходе, па су две колоне у истом строју против председника. Грађани, свих боја и нација и војна индустрија.

Редови Дубоке државе се осипају.

Очекује се да Врховни суд САД-а ускоро, на предлог судија, донесе Одлуку о забрани склапања истополних бракова и усвајања деце!

Та одлука ће опет поделити грађане, а председник Бајден неће моћи да је спречи.

Рат у Украјини и мешање администрације у тај сукоб, нанео је огромну штету поверењу и ефикасност савезне државе.

Пропао је покушај Светске здравствене организације да изгласа одлуку да директор СЗО-а може да наређује министрима здравља које мере морају да спроводе у својим земљама. Најјаче државе најављују иступање из СЗО.

Већина најутицајнијих најгледанијих те-ве станица и медија, поставља отворено питање председнику и Пентагону. Куда иду десетине милијарди долара пореских обвезника, намењених као помоћ Украјини. Питају се да ли је председник тај новац пеко Пентагона, усмерио у фондове Демократске странке за свој реизбор.

Амерички пуковници и генерали потпуно отворено обавештавају грађане да је војна акција у Украјини потпуно оправдана и да Сједињене Државе не смеју на тај начин да се мешају у тај конфликт.

Угледни официри образлажу да Русија, за разлику од Америке, поштује противника. Пуковник наводи пример, када су руски тенкови кренули према једном селу, на пут је изашла група сељака. Тенкови су стали, војници су изашли да се поздраве, замолили су да прођу, називајући сељаке својом браћом. И пустили су их, јер на њиховим лицима нису видели никакву мржњу, већ поштовање.

– Ја сам био у рату у Вијетнаму, то ми Американци никада не би учинили, наши тенкови нису се заустављали, иза њих је остајала само масна мрља. Можда бих и ја то данас учинио, али морам да направим поређење о нашем и руском моралу. Да се зна, да се не заваравамо.- рекао је амерички пуковник у разговору за Фокс Њуз, најгледанију те-ве станицу.

Вашингтон понижава европске државе и грађане, тера их у глад, немаштину…

Руски савезници се консолидују. Земљама БРИКС-а прикључују се и Иран и Аргентина. Никарагва нуди своју територију за руске “хуманитарне базе“.

Растакање САД-а је врло важно за Србију.

Већ скоро четири деценије бивша Југославија, а потом Србија, под чизмом је из Вашингтона. Гажена, гњечена, понижавана…

Вашингтон Србијом сурово влада.

Прво је то чинио преко Слободана Милошевића, кога је подржавао као “јаког човека на Балкану“. Грађанима, бесним на Милошевићеву диктатуру, владао је преко тројанских коња, прво Вука Драшковића, данас преко Драгана Ђиласа.

– Ја немам никакав разлог да не верујем господину Милошевићу – саопштио је Вук Драшковић средином 90-их, када је ухваћен да тајно прави договоре са тадашњим српским диктатором

То је говорио Вук, који је на улице Београда изводио по пола милиона бесних грађана.

Данас, након што је проваљен и у извештајима Европске истражне комисије да је Вучићев тројанац, Драган Ђилас, који је згазио опозицију, за велике паре, каже: Председник Вучић црпи снагу из гласова које је добио од грађана!

Зашто је Србима важно шта се догађа у Сједињеним Државама?

“САД продужиле ванредне мере за Балкан! Уредбу објавила Бела кућа“. „Ситуација на западном Балкану кочи напредак“… Ово су наслови вести, након што је 13. јуна амерички председник Џо Бајден продужио ванредне мере у вези са Балканом за годину дана, према одговарајућој уредби коју је објавила Бела кућа.

„Акти екстремистичког насиља и опструкционистичких активности, те ситуација на Западном Балкану која кочи напредак ка ефикасној и демократској управи и пуној интеграцији у трансатлантске институције и даље представљају необичну и изузетну претњу по националну безбедност и спољну политику САД“, наводи се у документу.

Због тога је Бајден утврдио да је неопходно продужити ванредне мере које су на снази, а које су проглашене Извршном наредбом 13219 за Балкан.

Првобитну уредбу о ванредним мерама повезаним са регионом, која је на снази још од 26. јуна 2001, донео је тадашњи амерички председник Џорџ Буш млађи према закону о суочавању са неуобичајеним и великим претњама по националну безбедност и спољну политику САД, којом су предвиђене санкције физичким и правним лицима која су на неки начин умешана у екстремистичке активности. Касније је уредба проширена 2003. и 2021.

Такве мере се могу продужити сваке године ако председник објави у Савезном регистру и достави Конгресу обавештење у којем се наводи да ће наставити да важе и након датума годишњице.

Америчка обавештајна заједница спровела је акцију пресецања деловања нарко картела, прања пара, трговине оружјем, белим робљем на Балкану.

Неколико стотина милијарди евра изнето је из Балканских држава.

Највише новца опљачкали су они које су Вашингтон и ЦИА поставили да руководе овим прегаженим државама.

Најава обрачуна са Вучићевим картелом разочарала је и грађане Србије. Овај шизофрени лудак спречава формирање парламента, Владе, сам о свему одлучује, располаже буџетом, као својим новчаником.

Да ли ће, након четири деценије, Америка у расулу, прегазити Србију?

Прошле недеље српски диктатор је саопштио да нема о чему више да се преговара са Косовским Албанцима.

Посредник у преговорима Мирослав Лајчак, који је од Вучића примио неколико милиона евра, да га притиска како да преда Косово, а 50 милиона је добио у Словачкој, од вођа албанских картела, саопштио је Вучићу да грађани Србије на Космет морају да улазе са пасошем.

“Одговорићемо Приштини, која намерава да нападне Србе на Космету, на фантастичан начин – рекао је шизофрени диктатор. Додајући, да Србија неће војно интервенисати на Северу Косова! Могу да све Србе побију, он ће да ћути, напући уста и криви међународну заједницу. Он ће, тврди, донети мудру, а не храбру одлуку!

„Александар Вучић је мој брат. Он ће ускоро признати Косово“ – рекао је прошлог месеца његов брат Еди Рама.

Све је Вучић дао што је српско. Гради им путеве, отвара тржишта, даје новац, жито, електричну енергију. Све, ама баш све.

Супротно очекивању Албанаца, који желе да са Космета побегну колико их ноге носе, Савет Европе није дозволио да Косово дође на Шенген листу! То се десило прошле недеље.

Рок, када Вучић најављује да ће Албанци протерати Србе са Космета је 1. октобар. А Србија ни тада неће имати Скупштину, Владу, неће функционисати институције.

Уместо да помогне Србији да врати опљачкане паре, Вашингтон је на црну листу ставио Звонка Веселиновића, Милана Радоичића и њихове сараднике, који су, као “жестоки момци“ били нада Србима са севера Косова да ће моћи да пруже отпор протеривању.

Српском диктатору не пада на памет да повуче Србе из косовског парламента. Он утире путеве нестанка Срба на Космету, уништењу вековних манастира, културног блага.

Можда је њему тамо и место, Отац му је Фахри Муслиу, пореклом из Призрена.

Како ће Русија реаговати на погром Срба на Космету?

Да ли ће се позивати на резолуцију 1244 и да ли ће интервенисати војно, као гарант Резолуције о Космету?

Хоће ли заједно са нестанком Сједињених Држава, под њеном чизмом умрети и Србија?

Српска химна

Чекајући да стигне телеграм о крају рата, размишљам колико ће Срба погинути од стране америчког Севера?

Пред очима су ми слике из филма “Време убијања.“

На прослави Дана независности 4. јула, у амбасади Сједињених Држава у Београду, војни аташе, војни пилот, госпођа Мануела Петерс је уз дозволу амбасадора Кристофера Хила, отпевала српску химну. Службеници амбасаде, док је вежбала, тврде да је српску химну ова госпођа најбоље отпевала, од када је написана.

Госпођа је хтела и прошле године да је отпева на обележавању Дана независности, тражила је пријем код тадашњег амбасадора Ентони Годфрија, али јој он није дозволио. Кристофер Хил јесте. Он ми не дељуе као мајор Северњачке војске. Мени је близак резон капетана Војске Југа. Рат Сједињених Држава против Србије никада неће престати. Чак и ако се оне саме распадну!