РАМА ТУЖИ немачког новинара јер је објавио снимке његових претњи и превара

0

Албански премијер Еди Рама, кога је народ недавно гађао камењем и месецима протестује тражећи његову оставку, тужио је новинара Билда Питера Тидеа, због објављивања снимака који су открили да је претњама и преваром дошао на власт.

Портал а1он објавио је да је Рама поднео тужбу против немачког новинара након објављивања снимака прислушкиваних разговора.

„Немачком адвокату Матијасу Принцу дао сам овлашћење да започне судски процес у вези навода немачког листа Билд. Немачки судови нек одлучују ко је у праву, а ко је крив. Ово чиним зато што Албанци заслужују да знају истину о правосуђу у земљи“, написао је Рама на Твитеру.

Након Рамине објаве на Твитеру реаговао је немачки новинар Тиде.

„За шта ме оптужује? Оптужује ме за објављену истину?“, написао је Тиде.

Реаговао је и саветник немачке канцеларке Мартин Хенц, који је најавио да ће Еди Рама ускоро бити оптужен пред међународним судом.

„Питер, ово су последњи потреси једне аутократије. Господине Рама ускоро ће се наћи пред међународним судовима као оптужени“, написао је Хенц на Твитеру.

Први натпис у немачком листу „Билд“ је био насловљен „Како мафија манипулише са изборима у Албанији“, који је био објављен почетком јуна, када су били јавно објављени и прислушкивани разговори направљени од албанских истражних органа, на којима се чује како су мафијашки кланови куповали гласови за странку Едија Раме.

Код свих шест разговора чује се, како наводи А1он, мафијаш Астрит Авдулај који разговара са градоначелник приморског града Драча и директора „Водовода“ како би се обезбедили гласови уз претњу и куповину.

Касније, 16. јуна, објављено је 16 нових разговора о изборима у граду Пешкопеја, на којима се чује и глас Едија Раме.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!