Прочитај ми чланак

Пуцао у ујака, комшинице, децу: Ово су жртве помахниталог убице са Цетиња

0

Цетињанин Вук Бориловић (34) јуче је убио десет суграђана, а ранио њих шест. Током крававе драме у којој је убио и двоје малолетне деце, Бориловић је из ловачке пушке насумично пуцао у комшије, екипу Хитне медицинске помоћи, припаднике полиције и пролазнике.

Према званичним подацима, Бориловић је око 15.30 сати ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњег М. потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку – Наташу Пајовић Мартиновић.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца и супруга Милоша Мартиновића и рекао му: “Побио сам и твоју и моју фамилију”, тврде саговорници Вијести из Управе полиције.

У наредних 45 минута, у укупно 80 метара раздаљине од његове куће, сејао је смрт, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Надлежни су објаснили да је након убиства Мартиновића ушао у комшијску кућу где је убио старије суграђане – Данијелу и Димитрија Дрецуна и тешко ранио њиховог унука Александра Дрецуна (32). На прагу те куће убио је и њиховог сина Рајка Дрецуна (56), који је потрчао ка кући када је чуо пуцњаву, пишу Вијести.ме.

Бориловић је убио и комшију Милана Митровића (37), а потом и свог ујака Горана Ђуришића (54), а онда је силазећи низ улицу, усмртио и комшинице Александру (52) и Данијелу Радуновић (51).

Вијестима је речено да је Бориловић, опасан са два реденика метака и пушком у руци, скренуо ка кући комшије И.Ј. и позивао га да изађе напоље.

Ранио је још четворо комшија – Славицу Звицер, Филипа Ђурковића, Милеву Рамадановић и Даринку Челебић, као и полицајца Љубишу Максимовића који је покушавао да га савлада. Из Клиничког центра Црне Горе саопштили су синоћ да је троје рањених оперисано и да су смештени у Јединици интензивне неге.

Директор Управе полиције (УП) Зоран Брђанин, касно синоћ саопштио је да је, према за сада познатим околностима, Бориловић прве жртве – Мартиновиће, убио око 15.30 часова.

„За сада није јасно што је подстакло В.Б. на овако гнусан чин, којом приликом је и сам лишен живота. Наглашавам да се околности целокупног догађаја, укључујући и лишење живота В.Б. и даље утврђују, а јавност ће, посредством медија, бити обавештена о свим детаљима. Желим и да изразим наду да више никад нећемо сведочити оваквој трагедији у Црној Гори“, рекао је Брђанин, додајући да саосећа са породицама страдалих и да се нада да ће се повређени брзо и успешно опоравити.