Прочитај ми чланак

Пуца СНС картел: Вођа ЦГ нарко клана с потернице Интерпола ухапшен у Београду

0

У Београду је ухапшен Д. В. (39) из Подгорице, међународно тражена особа, саопштено је из Управе полиције.

„Сарадњом полицијских службеника Сектора за борбу против криминала Управе полиције Црне Горе и Одјељења за оперативну подршку и циљане потраге Министарства унутрашњих послова Србије јуче је у Београду лоцирано и лишено слободе међународно тражено лице Д.В. (39) из Подгорице“, наводи се у саопштењу.

Ilustracija Foto:MUP Srbije

Како се додаје „приликом хапшења полиција је код Д. В. пронашла фалсификована лична документа на други идентитет“.

„Д. В. се потражује по потерници НЦБ ИНТЕРПОЛ-а Подгорица ради обезбеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Подгорици, због кривичног дела стварање криминалне организације и кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога“, наводи се у саопштењу.

Како из УП кажу Д.В. је један од организатора криминалне организације формиране током 2018. године у Црној Гори, која је деловала на територијама Хрватске, Русије, Аустрије, Карипских острва, Француске и Португала са циљем кријумчарења великих количина опојне дроге кокаин из Јужне Америке у Европу, преносе Вијести.

„Ова криминална организација је по упутствима организатора, међу којима и Д.В. покушала бродом ФЛОРИДА 2, који су претходно за ту намјену купили, да прокријумчари 840 килограма опојне дроге кокаин, спаковано у укупно 700 пакета, од Карипских острва до луке Хорта у Португалији. Дрога је пронађена од стране португалске полиције 1. септембра 2018. године“, закључује се у саопштењу.