Прочитај ми чланак

Прозападни медији и Зорана Михајловић жестоко напали др Јовану – стигао одговор

0

Након скупу испред Председништва Србије и РТС-а, где се народ окупио да брани породичне вредности, др Јована Стојковић (психијатар запослен у Клиничком центру) се нашла на мети прозападних медија који су је означили као "надрилекара који подстиче дискриминацију жена". Против ње се повела велика хајка у медијима, у коју су се укључили социолози, психолози, министри...

То је доказ да нема ни опозиционих ни српских медија у Србији, осим вас (Србин.инфо) и још неколико изузетака. Хајка на мене је доказ да смо уболи прст у око оном коме треба, а то су стране испоставе у Србији у виду невладиних организација где су и поједини министри. Данас је чак и Зорана Михајловић изашла са саопштењем у вези моје изјаве, а то није моја изјава већ спиновани део мог говора (…Govor dr Jovane Stojković koji će se pamtiti…) и оптужили нас да смо наводно промовисали насиље на женама.

Заправо, истакли смо да се Закон о спречавању насиља злоупотребљава често и користи за прогон мушкараца на основу одбачених и неутемељених пријава жена, а и министарка правде Нела Кубуровић је рекла да је само трећина пријава била утемељена. У говору се спомињу размирице и свадје у породици на основу којих полицја има право да додје и одмах превентивно одведе мужа у затвор, чак и кад нема насиља. Као што психопате туку жене, тако и психопаткиње лажно пријављују мужеве и то користе после у поступку развода и старатељства на децом.

То ја као психијатар видим и у пракси. Закон о спречавању насиља у породици је споран као и Закон о правим детета јер по истој матрици може и дете да пријави родитеља који спроводи васпитне мере, а не насиље. И даље позивамо да се нацрт Закон о правима детета не донесе и то је највећи проблем тих који нас нападају јер су видели колико је власт крхка и да неколико хиљада људи на улици може да омете њихове планове. Ометаћемо и даље, поручује др Јована Стојковић у ексклузивној изјави за Србин.инфо

Она је коментарисала и ментално стање Срба у доба пандемије.

„Крона је један пројекат, то је већ свима јасно. Озбиљни лекари из света се појављују и позивају колеге, савесне лекаре и правнике да се прикључе тужби против Влада и организација које нам ускраћују основна права и слободе. Оно што видим у пракси је и корона психоза, а не само корона депресија. На лабилне структуре се та пресија медија посебно испољава, имам пацијента који је у паници да ће да нашкоди рођеној мајци јер живи са њом. Имамо и пацијенте коиј су раније имали проблеме и били су добро последјних година, а сада им се погоршало стање због те пресије од короне. Биће катастрофално стање по ментално здравље нације и већ видимо избезумљене људе који су спремни да нам скоче за врат ако немамо маску. Овај ниво ширења панике у медијима и од стране Кризног штраба, Кона и осталих је злочин на народом и позивам да се ухапсе јер ће ментално да уништи ово друштво“, истиче психијатар.