ПРОРОЧАНСТВО СТАРЦА ПАЈСИЈА: Турска ће нестати, биће великог рата и глади…

0

Старац Пајсије је грчки православни монах са Свете Горе који је предвидео пуно проблема у Турској у блиској будућности. Он је навео да ће прво заратити Грчка и Турска, а затим ће наступити велики и разорни рат између Русије и Турске. Нагласак је на укључивању Русије у ратове који ће се водити на Блиском истоку.

Након што Руси буду ушли у борбу, западне силе ће их протерати, па ће бити приморани да се повуку назад, а Истанбул ће предати Грцима.

– Уз руску интервенцију и после преговора између великих сила, Цариград (Истанбул) ће, из неких разлога, бити враћен Грчкој јер ће овај потез користити великим земљама – наводи се у пророчанству.

Једном официру високог ранга је предсказао: “Ја ћу се упокојити и нећу моћи да те видим на паради, када са Грчком војском будеш умарширао у Истанбул.” Ово значи да ће се то десити у блиској будућности, за живота и пре пензионисања тог официра. Подсетимо да је старац Пајсије преминуо пре више од две деценије, па не остаје пуно времена за испуњење овог пророчанства.

– Турска војска ће се развити, па ће постати и агресивна да ће у једном тренутку изаћи са тврдњом да нека суседна Грчка острва припадају њима док сви народи добро знају да је то потпуно погрешно и без основе – додао је старац Пајсије.

– Када турска флота отпочне са опкољавањем неких грчких острва и зађе шест миља, нажалост, биће потпуно уништена. Али то неће бити урађено од нас. То ће бити почетак краја – рекао је.

– После тог озбиљног сукоба између Грчке и Турске, велики и разорни ће рат избити између Русије и Турске. У почетку, Турци ће мислити да су победили, али Руси ће се укључити у борбу и на крају ће у ствари они победити, па ће затим узети Истанбул-Цариград који ће се наћи у њиховим рукама. Али, из неког разлога и они ће бити приморани да га предају – наставио је старац Пајсије.

– Енглеска и САД вратиће нам Истанбул-Цариград – поручио је старац Пајсије својим Грцима.

– Црква Аја Софија (Света Софија) поново ће постати грчка после толико година – додао је.

– Турској ће бити најтеже. Од Турске популације једна трећина вратиће се тамо одакле су потекли у дубину Турске, једна трећина ће бити поштеђена јер ће постати хришћани и последња једна трећина нажалост изгинуће у том рату – рекао је.

– Турска ће се разделити на три – четири дела. Ми (Грци) узећемо нашу земљу, земља која је у прошлости била наша, Јермени ће узети своје, а Курди, такође, ће узети своје. Курдски проблем је у току. То ће бити урађено, не сада, али ускоро, када ова генерација политичара у Турској поднесе оставку и земљом завлада нова генерација – објаснио је старац Пајсије.

Пајсије је ово прорекао пре око 29 година:

– Турска ће извршити још један напад и то само на Грчку, али Грчка неће уопште имати губитке. Оно са чиме ћемо се суочити је глад за неколико месеци. Дакле, покушајте да набавите мали комад земљишта и на њему нешто узгајате, тако да се можете носити са тим тешким периодом – поручио је старац Пајсије грчком народу.

Рођен у Кападокији, преминуо у Солуну – Старац Пајсије је рођен 25. јула 1924. године у малоазијском селу Фараса у Кападокији, на југоистоку Турске. Упокојио се 12. јула 1994. године и сахрањен је на гробљу Светог Јована Богослова, у Сурети, Солуну. Канонизован је од стране Грчке православне цркве у јануару 2015. године.

Преносимо вам још неке делове пророчанства:

“Када на телевизији будете чешће него раније слушали да су односи између Турске и Грчке постали напети у вези поделе територијалних вода између две земље, рат је иза ћошка.”

“Затим следи напад Турске на Грчку, док ће Руси напасти Турску са севера из својих разлога. Тада ће се укључити и друге европске земље и то Енглеска, Француска, Италија и још других шест до седам држава, које у овом делу имају интереса и такође претендују на турски део земљишта.”

“Грчка влада ће донети одлуку да не шаље снаге. Наша (грчка) војска остаће само на граници. И то ће бити велики благослов да нећемо да шаљемо војску јер свака земља која буде имала учешће у том рату претрпеће велике ће губитке.”

“Када Турска буде почела воде Еуфрата да користи за наводњавање, биће знак да је дошло време за тај велики рат.” – Иначе, Турска је већ почела да користи воде Еуфрата за наводњавање.

“После тих веома несрећних догађаја, Русија ће наставити рат и избиће све до Персијског залива, али ће бити заустављена од трупа из Јерусалима. Затим ће западне силе рећи Русима да повуку своје трупе из тих подручја; то ће наиме трајати колико траје период узгајања купуса, што значи 6 месеци. Русија, међутим, неће повући своје снаге. А онда ће западне силе почети да окупљају трупе у жељи да нападну Русе. Биће велики масакр… Биће велики рат, глобални и Руси ће бити губитници. Градови ће постати фавеле. Ми, Грци нећемо учествовати у том глобалном рату.”