ПРОПАО КАО ПОЛИТИЧАР у ХР, па променио каријеру – сад ради као магационер у Ирској

0

Бивши градоначелник хрватског града Госпић од јуче живи и ради у Ирској као магационер, пошто је остао без посла због раскола личког ХДЗ-а.

Петар Крмпотић је после дуге политичке каријере отишао да ради као магационер у Ирској, а свој ХДЗ, чији је одборник, није ни обавестио о одласку, наводи Јутарњи лист.

Подсећају да је Крмпотић био секретар Града Госпића, председник Скупштине Личко-сењске жупаније, два пута председник градског ХДЗ-а, али и да је председавао Управним одбором Велеучилишта „Никола Тесла“.

После победе на локалним изборима 2013. године, постаје госпићки градоначелник, а четири године касније добио место председника Клуба ХДЗ-а у Градском већу, што је формално и данас.

Јутарњи лист пише да је бивши политичар посао нашао у трговачком центру у једном месту недалеко од Даблина, али да је у биографији прећутао „сјајну политичку каријеру“.

Имаће плату између 1.800 и 2.200 евра, која с прековременим радом може износити и до 3.000 еура.

Живеће у хостелу с двадесетак соба у којему ће кухињу делити с осталим радницима, међу њима и једним Личанином, за шта ће платити око 700 евра.

Не зна се ни шта ће бити с његовим одборничким мандатом јер о одласку, како пише Јутарњи, формално није обавестио странку.