Прочитај ми чланак

ПРЕЖИВЕО: Девети тинејџер избегао смрт у викендици; Дан жалости у БиХ

0

Један младић који је славио Нову годину са својих осморо пријатеља у Посушју у Федерацији БИХ избегао је смрт, јер је са славља кобне ноћи отишао раније кући, пише Слободна Далмација.

Од осморо смртно страдалих у новогодишњем слављу, шесторо их је из тог малог места уз пут који води од Посушја према Блидињу, тамошњем скијалишту и парку природе, преноси Телеграф.рс.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su…

Posted by Slike društva Ovršeni on Петак, 01. јануар 2021.

– Трагедија невиђена! Можете само замислити шта то значи за ово место од 1.500 становника. Сви су били иста генерација, знали се и дружили од малих ногу, а и све су им породице међусобно родбински повезане или су прве комшије. Боже сачувај – казао је један мештанин за сплитски лист.

Према ономе што је испричао, на слављу је била и девета особа, младић сличних година као и погинули. Он је после поноћи одлучио да оде јер га је ујутро чекала смена у једном од угоститељских објеката на оближњем Блидињу.

Једини преживели с новогодишњег славља за трагедију је сазнао следећег јутра, наводи Слободна Далмација.

У викендици код Посушја у петак је пронађено осам тела. Сумња се да је узрок смрти било гушење плином, а страдали су имали између 18 и 19 година.

Влада Федерације Босне и Херцеговине је поводом трагедије прогласила 4. јануар Даном жалости, док је Савет министара Босне и Херцеговине 2. јануар прогласио Даном жалости у целој БиХ.