Прочитај ми чланак

ПРЕУМЉЕЊЕ СРБА ДА СУ РУСИ ЗЛИ и да им је Русија непријатељ

0

Непријатељске акције Велике Британије и њених шпијунских, обавештајних и пропагандних служби према Србији не престају. Покретањем најновије коју организује и координира лондонски „Институт за државну управу“ (Institute for Statecraft) та већ вековна акција Британаца против Србије не само да се наставља, већ и јача.

Захваљујући најновијим сјајним открићима и јавном објављивању доказа већ познате међународне групе хакера „Анонимус“ од пре десетак дана процурели су документи о плановима Лондона за дестабилизацију Србије, мешање у њена унутрашња политичка и друштвена питања са циљем мењања устаљених ставова грађана Србије и тровања и кварења добрих и пријатељских односа са Русијом. (1)

То би били главни циљеви ове тајне акције утицајне мреже „Института за државну управу“ коју иначе углавном финансира влада В. Британије, са седиштем у острвској земљи познатој по бројним геноцидима учињеним широм света. Најзанимљивије је да се ова установа представља као невладина организација, а директор јој је већ десетак година искусни Кристофер Донели (Christopher Nigel Donelly) истакнути војни обавештајац, специјалиста за шпијунске и пропагандне акције, вешти оперативац, рођен 1946. године.

И за реализацију овог пројеката је, показују најновија објављена документа, тражио је средства од пет и по милиона фунти (седам милиона долара) од британске владе за спровођење ове кампање утицаја на Србију и на Западном Балкану. Обавештајац Донели је, поред владе Велике Британије, новац за субверзивну пропагандну антисрпску акцију тражио и од НАТО користећи своје везе, познанства и утицај из војне обавештајне службе.

Кристофер Донели и његов Институт се без скрупула мешају у унутрашња питања Србије

Треба подсетити да су хакери „Анонимуси“ прошле године објавили низ компромитујућих докумената ове организације који говоре да је „Институт за државну управу“ у многим земљама широм Европе реализовала и спроводила кампање утицаја против Русије. Тако је ова установа постала специјализована за широки пропагандни рат против Русије, а у овом случају и против Србије.

Пројекат реализују куповином новинара

Сарадници овог Института су све сами шпијуни и обавештајци па тако Гај Спиндлер, ранији припадник МИ6 пише колеги (Кејту Сарџенту) да ће овај програм за Балкан бити реализован са америчком маркетиншком и Пи-ар агенцијом „Еделман“, (основана 1952). Кроз разне форме активности циљ је да се на терену придобију локални новинари из Србије за које би били организовани вишедневни групни излети до Лондона и разговори које би они тамо обављали са вођама пројекта „како би постали савезници у њиховим напорима“.

Америчка Пи-ар компанија која ради против интереса Србије и Русије

Уз то, планирано је, показују документа хакерске групе „Анонимус“ да се новинар из Србије воде да посете ново седиште НАТО у Бриселу, огромну зграду која пружа идеалне услове за „обуку“ новинара из Србије и са „Западног“ Балкана…

Да би пројекат био успешан потребно је ове медијске посленике, новинаре и уреднике, како из Британци називају „локални партнери-сарадници“ укључити у посао преумљивања грађана – слушалаца, читалаца и гледалаца из Србије и у тим акцијама очекивати да се догоде промене у схватањима према пријатељима Срба – држави Русији и Русима! Треба свим средствима убедити људе, то је главни циљ ове антисрпске ујдурме, да се убеде грађани Србије да Руси нису пријатељи Срба, да лажу и обмањују ширећи лажне вести у целом региону.

Нова огромна зграда НАТО (250.000 квадрата): доказ да Запад има дугорочне, амбиционе и велике планове са овом некад одбрамбеном, а сада нападачком, агресивном и освајачком војном организацијом

Према анализи доступних докумената „Анонимуса“ овај пројекат креће да се реализује управо ових дана у Србији.

Разноврсност и преплитање акција огледа се чак и у томе да се планира пласирање на локалним ТВ станицама и емитовање серија у којима се приказује корупција Руса и корупција у Русији у свим облицима и моделима. Циљ је да се грађанима огаде такви неморални Руси!

Званична застава слободољубиве и храбре организације “Анонимус”

Разноврсни курсеви за обуку медијских сарадника

У пројекту су одвојена посебна средства за обуку и усавршавање медијских сарадника које придобију за сарадњу у Србији. Планира се да се ти новинари -активисти обуче да користе ефикасне алате у пропагандном рату против Русије у Србији. Наравно, не говори се о висини суме коју ће добијати за овај посао, али се то подразумева. Треба истаћи да творац програма Донели планира врло активну улогу у овом послу и за „демократску“ тв и радио агенцију, британски ББС. Циљ је да и та, недавно отворена британска агенција ББС у Србији, помогне обуку активиста, новинара, чак и студената.

И планира се да ББС на својим програмима емитује телевизијску серију, која се показала ефикасна и релевантна у описивању руских корумпираних породица, бизнисмена, са седиштем у Лондону!?! У питању је ББС пропагандна серија “MцМафија“. У њој су Руси сатанизовани, приказани су као преваранти, лоши људи, поткупљиви и спремни да дају мито…

Види се јасно из изложених пропагандних пројеката да нема средства који британски пропагандисти не бирају да докажу „малигни“ утицај Русије у Србији да би убедили Србе да им Русија није пријатељ! Планира се емитовање и документарних филмова како би се доказало „зло“ које стиже из Русије.

И ББС се ангажује у антисрпској акцији

На финансијску и сваку другу техничку помоћ у овом послу могу да рачунају и бројне НВО у Србији који су финансиране новцем северно-атлантске алијанске. Ту су и стално присутне и активне америчке агенције УСАИД, НДИ, ИРИ, као и Сорошева филијала „Отворено друштво“, затим „Транспаренси Интернешнел“, Исак Фонд, Центар за евроатланске студије, Хелсиншки фонд, Фонд за хуманитарно право и други…

Главни циљ је – уклањање сваког облика руског присуства
Треба да подсетимо да у Србији паралелно траје спровођење пројекта ЕУ са истим циљем: сузбијања неистина које шири Русија. То спроводи радна група „Стратком” у Европској служби за спољне послове (EEAS), која је основана с циљем да „разоткрива и потире неистине о ЕУ, које шири Русија.

ЕУ бирократе тврде „да Руси шире дезинформације о ЕУ, и да то спроводе вештије и снажније него икада досад. Изазивају неповерење и незадовољство према демократском поретку, желе да увреже неверицу у ЕУ, у заједницу с обе стране Атлантика и у наше партнере, као и да ослабе наше јединство“.

„СтратКом” данас броји укупно 20 људи распоређених у три тима: Север, Југ и Западни Балкан, који раде под окриљем Европске службе за спољне послове. Они се баве лоцирањем проруске пропаганде на Западном Балкану, а СтратКом Исток „у блиској комуникацији“ с тимом СтратКом за Западни Балкан. (Оба тима од укупно 16 људи „седе на истом спрату“ зграде EEAS). Истовремено, последња истраживања јавног мњења у Србији, која је у региону у највећој мери подложна политичком и медијском утицају Москве, говоре да би се скоро сваки трећи Србин одлучио за сарадњу с Русијом пре него са ЕУ”. О томе смо писали овде. (2)

Стижу и додатне снаге у ширењу антисрпства и русофобије! Тако IREX (америчка организација блиска USAID-у) поново оснива канцеларију у Београду са циљем пружања финансијске и друге помоћи прозападним и проамеричким медијима кроз финансирање бројних пројеката.

Чињеница да Србија, Русија и друге земље не признају независност Kосова се такође спомиње као “велики проблем” за пројекат. Како патетично истичу, Британцима у реализацији сатанизације Русије и Руса сметају и деловања проруских институција, информативне агенције „Спутњик“, портала „Факти“, „Восток“, „Russia Beyond“, као и невладиних организација и многих Удружења српско-руског пријатељства. Смета им и деловање и ставови СПЦ о Косову и Метохији као делу Србије.

У овој Западној антисрпској и антируској кампањи, сличној једино кампањама сулудог антисрпства у Хрватској, необјашњиво је што влада Србије и њени званичници ћуте, не реагују, не протествују. И не предузимају радикалне мере испитивања и судског процесуирања свих Британаца и њихових сарадника који учествују у овим антдржавним пројектима. Власти се понашају као да се ради о некој далекој земљи Тунгузији, или непостојећој Лемурији, а не о њиховој држави, отаџбини.

Ову патетичну и непрекидну ујдурму Британије против Србије потврђује и најновија изјава британског министра одбране Гавина Вилијамсона (од 16. фебруара) у Минхену „да Британија неће напустити државе које Русија покушава да угрози, потпут Украјине и земаља Западног Балкана“. (3)

На крају, закључак који се може извести јесте да оваква антидржавна пропагандна кампања Британије против Србије представља мешање у унутрашње послове Србије. Она изазива дестабилизацију политичких прилика у Србији и угрожава је безбедоносно и политички. Утолико би надлежну британску амбасаду у Србији требало хитно и енергично упозорити на ове недопустиве и непријатељски настројене акције њених држављана и институција према Србима и Србији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!