Прочитај ми чланак

После 5 сати малтретирања и испитивања, Вучићева полиција пустила Дамњана у Србију

0

После више од пет часова малтретирања, испитивања и противправног задржавања на београдском аеродрому, полиција уставокршитеља Александра Вучића је пустила Дамњана Кнежевића да уђе у Србију после повратка из Русије.

Кнежевић је претходних недеља боравио у Русији, а по повратку режим Александра Вучића је решио да лидера Народних патрола третира као криминалца и детаљно га испита шта је радио у Москви, Санкт Петербургу и у Донбасу, с ким се састајао и сл.

А Кнежевић се, између осталог, састао и са руским Владиком Иосифом, тако да Вучићевом режиму не сметају албански терористи на територији централне Србије, не сметају илегални мигранти са тешким наоружањем на северу Србије, али им зато смета Кнежевић који се састаје са владикама Руске православне цркве.

– Имао сам част да после литургије у Санкт Петербургу заједно са браћом из РИД-а проведем време са владиком Иосифом, Викаром Патријарха московског и целе Русије. Изненадио сам се колико Владика познаје верске и политичке прилике у Србији и радује ме његово мишљење. За разлику од политичких ситуација код нас. Пренео сам му да се боримо и да ћемо се тек борити за нашу веру, породицу и земљу – поручио је Кнежевић.

По свему судећи, Вучићев режим је након потписивања декларације о хапшењу Владимира Путина и захтеву да се казне сви за „руске злочине“ у Украјини, после учешћа на Кримској платформи на којој се помаже војна реокупација Крима од стране Кијева, решио да прогони и све појединце који успотављају народну дипломатију са братским руским народом.

Режим Александра Вучића, у складу са новом спољном политиком, креће у отворени прогон свих пријатеља Русије. Дамњан Кнежевић који је претходних недеља боравио у Русији (и у Донбасу), већ сатима се налази на београдском аеродрому, где му полиција противзаконито не дозвољава улазак у земљу.

Овим поводом уживо обраћање је започео и Дејан Петар Златановић, који је такође на мети издајничког режима. Више о овоме у видео прилогу.

Кнежевић је претходних дана однео хуманитарну помоћ за децу Донбаса, сусрео се са великим бројем руских родољуба, једном је постао и кум, а дао је и више интервјуа за познате московске медије.