Прочитај ми чланак

Порука Вучићу: За Васкрс сам у цркви на литургији, да видим ко ће да ме хапси

0

У емисији „Прелиставање”, медијске куће „Центар”, коју воде и уређују Дејан Петар Златановић (гл. и одг. уредник СРБИН.инфо) и др Драган Петровић, једном недељно и без цензуре.

Прелистава се дневна штампа уз коментаре на најактуелније друштвено-политичке догађаје. Коментарисање је у појединим тренуцима било веома бурно а поготово распламсало када се повела реч о томе да ли треба дозволити православним верницима долазак на литургију, за време Васкрса:

„За Васкрс не постоји теоретска шанса да ја не будем у цркви како би се причестио. Да видим ту државу која ће ме тог дана ухапсити. Због тога што је васкршња литургија за верујуће веома битна, сматрам да се православни верници и Црква требају договорити са државом како ће се верски обреди одржати, не доводећи у могућност да се зараза прошири због окупљања великог броја људи.

Знам да су верујући спремни да се током литургије, један од другог, удаље три и четири метра, да тада носе рукавице и маске. Неће имати ништа против да испред цркве и порте буду средства за дезинфекцију, као и да пристану на то да ће током ускршњег дана бити више литургија. Прва да почне рано ујутру. Каои на низ других мера, све у циљу да се што безбедније одрже верски обреди”, подвукао је током емисије Златановић.