Прочитај ми чланак

Полиција не одговора на питања: Да ли је Вучићев кум возио дрогиран и пијан

0

Дан након што је Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића и бивши директор ЈП "Електромрежа Србије" (ЕМС), изазвао саобраћајну незгоду на Дедињу када је, возећи скупоцени аутомобил "мекларен", ударио у друго возило у Ужичкој улици на Дедињу, редакција портала Нова.рс покушала је да сазна појединости ове незгоде, али Министарство унутрашњих послова није одговорио на наша питања.

Незгода се, према незваничним информацијама портала Нова.рс, догодила у Ужичкој улици на Дедињу, када је Петровић, возећи из улице која нема право првенства пролаза, игнорисао саобраћајни знак и наставио да се креће. Потом је својим „меклареном“ ударио у аутомобил марке „опел корса“ у ком су се налазиле две женске особе. Од силине ударца оба возила су се одбила и ударила у ограду Дома Патријаршије.

Foto: printscreen YouTube

Екипа портала Нова.рс је након доласка на лице места затекла возило АМСС-а, као и возило ЈКП Паркинг сервис, те два полицијска аутомобила. Никола Петровић је све време био у полицијском возилу са капуљачом на глави, што је забележио наш фоторепортер. Са „мекларена“ су скинуте таблице, а припадници МУП нису дозволили да његов аутомобил превезе АМСС, већ, како су рекли, то мора да уради Паркинг сервис.

Из Министарства унутрашњих послова јуче поподне нам је потврђено да је на овој локацији дошло до незгоде, не прецизирајући више детаља. Како смо у међувремену сазнали и незваничне детаље о томе да је Петровић тестиран на дрогу и алкохол, приликом чега је наводно утврђено да је конзумирао и кокаин и алкохол, поново смо проследили питања полицији како бисмо проверили ове наводе. Међутим, одговор још нисмо добили.

У међувремену, из Првог основног јавног тужилаштва у Београду речено нам је да су полицијски службеници Управе саобраћајне полиције извршили су увиђај предметне саобраћајне незгоде и обавестили дежурног заменика јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, који је наложио да се против осумњиченог поднесе кривична пријава због кривичног дела Угрожавање јавног саобраћаја.

Поред тога, речено нам је и да ће околности под којима је до саобраћајне незгоде дошло бити познате након вршења ванредног техничког прегледа возила и саобраћајно – техничког вештачења, а резултати лабораторијских анализа након достављања кривичне пријаве и њених прилога. Самим тим, одговоре на питања о дроги и алкохолу, нисмо добили ни од тужилаштва, будући да нам је речено да ће те информације имати тек када им стигне кривична пријава са свим прилошкама.