Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ шта ради Весићево обезбеђење: Бандо криминална, пустите нас у Скупштину

0

Испред Сава центра, где су се окупили активисти незадовољни решењима и плановима за Макишко поље, догодио се инцидент када је један од присутних покушао да уђе у Сава центар где се очекује почетак седнице Скупштине града Београда. Један од окупљених тврди да га је обезбеђење спречило у томе да уђе и притом ударило.

Репортерка Нова.рс наводи да су се у тренутку инцидента чули узвици: ” Шта радите овде, пустите над унутра, бандо кримнинална”. Према сазнањима Нова.рс, реч је о Срђану Жуњићу, оснивачу покрета Уједињени народ Србије.

Након инцидента, организатор протеста Дејан Јовановић из иницијативе “Битка за Кошуткњак” обратио се поллицији и обезбеђењу и и поручио да су градски чекници обавезни да се изјасне о захтеву који је јуче поднела иницијатива на чијем је челу, а у којем се захтева да се седница Скупштине града одложи или да се са Дневног реда скине спорна тачка у вези са градњом на Макишком пољу.

“Уколико се о томе не изјасне, ова седница неће бити легитимна”, реако је он и затражио да пусте грађане унутра или да им се неко обрати. Тај захтев је још увек без реакције. Свађе између грађана који желе да уђу у Сава цетар и обезбеђења још увек трају.

Представници удружења “Битка за Кошутњак” окупили су се испред Сава центра у ишчекивању седнице Скупштине града Београда. Заседање је заказано за данас у 10 часова, након што је 15. децембра, упркос протесту грађана, одржана “тајна јавна расправа” о Нацрту плана детаљне регулације Макишког поља.
јавасцрипт:

Удружење грађана “Битка за Кошутњак” пријавила је за данас у 9 сати протесни скуп испред Сава центра, сат времена пре почетка седнице Скупштине града Београда на којој би требало да буде усвојен План детаљне регулације дела Макишког поља. Очекује се присуство великог броја грађана који захтевају да седница буде одложена или да на њој не буде разматрана градња на Макишком пољу.