ПОГИНУО УБРЗО ПО ОДЛАСКУ НА РАД У НЕМАЧКУ: Млади грађевинац је желео бољи живот…

0

Грађевинац Марко Здравковић (22) из Брестовца код Лесковца и његов шеф (27) погинули су у саобраћајној несрећи која се догодила у среду увече на ауто-путу недалеко од Нирнберга у Немачкој.

Трагедија се десила кад се БМW, којим је управљао Здравковићев шеф, сударио с камионом. Возач аутомобила страдао је на месту, док је Здравковић два сата касније преминуо у болници.

– Њихов аутомобил кретао се путем мокрим од кише. Возач је у једном тренутку изгубио контролу над возилом и закуцао се у задњи део камиона, а потом у банкину. Аутомобил је смрскан готово до непрепознатљивости. Стакло је било расуто по ауто-путу. Саобраћај је сатима био заустављен – каже извор немачких медија.

Он додаје да је младићима први притекао у помоћ новинар Штефан Фрике, који се затекао на путу између Најла и Нирнберга. Он је након трагедије дао изјаву својим колегама, рекавши да „ниједан учесник у саобраћају није хтео да покуша да помогне младићима“.

– Пришао сам аутомобилу и видео двојицу младића унутра. Један од њих је био мртав, а други је давао знаке живота, па сам покушао да му помогнем. Поред нас је у том тренутку прошло на десетине возила и мотора и нико није хтео да се заустави и помогне. Ухватио сам се за главу од запрепашћења. Руке су ми биле крваве и потекле су ми сузе. Не разумем шта је с људима… – присећа се стравичних сцена новинар Фрике.

По доласку, Хитна помоћ је тешко повређеног Здравковића превезла у болницу, где су се лекари борили за његов живот. Међутим, после двочасовне операције младић је преминуо. Возач камиона (46), иначе пољски држављанин, није повређен.

Маркова породица у селу Брестовац је дан касније сазнала за трагедију.

– Пре десетак дана је отишао у Немачку да ради на грађевини. Тим путем је кренуо у нади да ће пронаћи бољи живот. Кобне ноћи враћао се с посла заједно с колегом, који је уједно и његов шеф. Пред њима је био живот – рекао је саговорник близак породици погинулог Марка.

ДА ЛИ НА СВЕТУ ПОСТОЈЕ САМО КРЕТЕНИ?

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Новинар Штефан Фрике, који је покушао да помогне настрадалом младићу из Србије, после несреће објавио је на свом Фејсбуку поруку: „Да ли на свету постоје само кретени?“, алудирајући на учеснике у саобраћају који кобне вечери нису хтели да се зауставе и покушају да помогну.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!