ПОДРШКА БРАЋИ ИЗ НИША Молебан и шетња нишким улицама – „Не дамо светиње“!

0

Велики број Нишлија учествовао је вечерас у молебану и “крсном ходу” у знак подршке протестима у Црној Гори због усвајања закона који доводи у питање досадашњи статус Српске православне цркве(СПЦ), односно право својине над манастирима и црквама Митрополије црногорско- приморске СПЦ.

У цркви Светог цара Константина и царице Јелене “одржана је молитвена подршка обесправљеном и страдајућем свештенству, монаштву и верном народу епархије СПЦ у Црној Гори”, а после ње је колона грађана кренула у “крсни ход” преко Византијског булевара до храма Светог Василија Острошког.

На челу поворке били су свештеници Епархије нишке, који су носили црквене барјаке, док су грађани, носили слике патријарха Павла, Светог Саве, Петра Петровића Његоша и српске заставе. Доста грађана одазвало се молби Епархије да из својих домова понесу по једну икону.

У Нишу су први молебан и шетња одржани 4. јануара.

У Црној Гори се, иначе, молитвене литије одржавају од 31. децембра као вид протеста према Закону о слободи вероисповести, који је усвојен у другој половини децембра.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!