Прочитај ми чланак

ПОДАЦИ „Жути лопови“ задужили Србију 1,2 милијарде евра а Вучићеви – 10 пута више!

0

Кад је Ђинђић преузео Србију јавни дуг је био 14,2 милијарди евра. Кад су се напредни назадњаци дочепали власти 2012. затекли су дуг од 15,4 милијарде, а сада је догурао до 27 милијарди евра.

Вучићево златно доба нема спора. Враћамо дугове, позајмљујемо по најмањим каматама,
репрограмирамо старе кредите које су узимали жути лопови, привреда расте, зарађују државна и јавна предузећа, буџет пун, вишак у каси сваке године, дефицита нигде… Па кад је тако што јавни дуг не пада него порасте за невероватних 11,5 милијарди евра?

Како задужисте Србију мајстори? Па зар нисте путеве, болнице, фабрике градили тако што сте се мање задуживали од жутих лопова, па зар плате и пензије нисте исплаћивали из пуног буџета Синише Малог….

Како нас оволико задужисте? Јер је то за нашу или вашу децу…

Треба заиста бити врхунски лицемер па двет година причати о жутим лоповима и банкроту државе, а прескочити ове Вучићеве поштењаке. Лагарије сада ударају на здрав разум свакога ко зна да броји до десет, а није политички острашћен па од мржње не види најпростију истину.

Србија је јула 2012. када је СНС преузео власт имала јавни дуг 15,45 милијарди евра, а он данас износи преко 27 милијарди. То јест 11,5 милијарди евра више. С друге старне, када се све сравни, жути лопови су Србију до 2001. до 2012. задужили за само милијарду евра. Веровали или не.

Значи од тренука доласка Вучића и компаније на власт, за претходних девет година, Србија је задужена за око 11,5 милијарди евра или око 2.000 евра додатног дуга за сваког пунолетног грађанина. У колика ће нас говна увалити следеће и следећих година бог свети зна. Притом смањили су плате и пензије за 10 одсто и то прогласили економским успехом и спасом Србије од банкорота.

Кад могу Вучић и фалсификатор Синиша Мали овако да рачунају можемо и ми. С тим што су наши подаци сигурно тачни, а тумачење слободно.

Да кренемо редом. Нове власти у Србији, након Слободана Милошевића, наследиле су јавни дуг у износу од 14,2 милијарди евра. Ђинђић и жути лопови су тако уништавали Србију да је најнижи ниво јавног дуга био пред светску економску кризу, у јуну 2008, када се спустио на 8.623,6 милиона евра.

Кренула криза, а Тадић и гомила неспособњаковића са све Динкићем, Весићем, Крстићем, Дачићем и
Кркобабићем нагурала је дугове на 15,45 милијарде евра. Онда стигоше спасиоци такозвани радиклани напредњаци и Србију задужише за 11,5 милијарди евра.

Просто. Шешељ и Вучић су напустили власт 2001. и оставилли дуг од 14 милијарди евра. Кад су се поново вратили дуг је био 15,3. А кад оду биће крив Ђилас што су Србију задужили за 40 или 50 милијарди евра. Да се вратимо на оно што су сигурно потрошили до сада. Колико је 12 милијарди евра пара и на шта су потрошене.

Скоро па свих 700.000 чалнова СНС свакодневно прозива Драгана Ђиласа да је украо 600 милиона евра. То је у реду, и мене занима да ли је и колико незаконито мазнуо. Али остаје питање зашто га за девет година владавине Вучића и екипе нису осудили и паре вратили народу и дражави. Мало им девет година. Или им Ђилас служи да би они куповали јелке за 80.000 евра, трговали оружјем, распродавали њиве у бесцење, градили Београд и Нови Сад на води и чинили милионе мањих и крупнијих превара и мућки. Шта је у питању?

Загорка Доловац жута. Па што је не смене? Поставио је Тадић. Кад могу директоре позоришта и музеја у Шапцу да смене за два дана што не сменише Загорку за девет година, кад је већ жута и никаква па да лепо ухапсе и пресуде Ђиласу. Жута је Загорка ко и Весић, Беба Поповић, Крстић…

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!