Прочитај ми чланак

Пљачка на Божић: Српској породици на Косову украдена чак и дечја гардероба

0

Непознати починиоци су на Божић обили и опљачкали кућу српске породице Вучковић из села Бабин Мост код Обилића и однели дечју гардеробу.

Канцеларија за Косово и Метохију је тим поводом саопштила да посебно узнемирава чињеница да је до ове пљачке дошло баш на дан када породица као и остали православни верници обележавају један од најважнијих празника.

© AP Photo

Обијена је кућа Дејана Вучковића који се у том тренутку са породицом налазио у Косовској Митровици.

Ово је други пут у две године да је кућа породице Вучковић на мети лопова, а ни прошли пут за ово дело нико није одговара, напомиње се у саопштењу.
Канцеларија за Косово и Метохију захтева од приштинских институција да починиоци овог, али и свих других злочина против Срба на Косову и Метохији, буду откривени без одлагања и изгредници најстроже санкционисани.

Уместо да им се омогући да у миру прославе велики православни празник Божић, Срби су данас били мете вандала и криминалаца, указују из Канцеларије.

„Ово је нажалост реалност с којом се готово свакодневно сусрећу Срби, посебно на територији централног Космета, који су мете разних видова застрашивања, физичких напада, пљачки“, каже се у саопштењу.
По правилу, сва ова криминална дела, чија су једина и директна мета Срби, остају нерасветљена, јер за тим нема јасне политичке воље, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ, пренео је Танјуг.

Горан Данчетовић, председник Одбора села изјавио је за РТС да су непознате особе развалиле прозор куће док је Дејан Вучковић са супругом и децом био код рођака.

Он је навео је да је полиција извршила увиђај и покренула истрагу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!