Прочитај ми чланак

Пет чланова „Левијатана“ на слободи, један остао у притвору

0

По налогу Првог Првог основног тужилаштва у Београду полиција је данас ухапсила шест припадника групе "Левијатан", због сумње да су малтретирали и пребили оштећеног М.Б., а потом га приморавали да на Фејсбуку упути извињење овој групи због раније остављених коментара. Иако им је одређено задржавање од 48 сати, сви осим једног члана ове групе пуштени су на слободу.

Судија за претходни поступак је донео решење којим је према К. Б. одредио притвор до 30 дана због постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Такође, овим решењем је одбио предлог тужиоца да се према П. М, Т. З, Б. М. и Л. У. одреди притвор због постојања околности које указују да ће они ометати поступак утицањем на оштећеног.

Против овог решења дозвољена је жалба кривичном ванрасправном већу у року од три дана од дана пријема решења.

Према наводима кривичне пријаве, осумњицени су 2. октобра на углу улица Милутина Ускоковића и Косте Абрашевића пресрели оштећеног М.Б. од кога су захтевали да, док га снимају камером телефона, изговори речи које су од њега тражили, што је М.Б. одбио, преноси тужилаштво.

Услед јаког ударца у главу који му је отвореном шаком задао К.Б, оштећени је пао, а остали осумњичени су му онда рукама и ногама задали више удараца у пределу главе и тела упућујући му претње.

Два дана касније, К.Б. је телефоном позвао М.Б. упутивши му различите претње захтевајући од њега да на друштвеној мрежи Фејсбук објави снимак у којем се извињава за коментар који је раније оставио у вези деловања групе „Левијатан“.