Прочитај ми чланак

Ово су осумњичени за убиство Вање Ђорђевске (14): Велибор признао убиство…

0

Велибор Манев, један од тројице ухапшених за убиство девојчице Вање Ђорђевске (14), признао је кривицу, сазнаје "Скопље1" од извора у истрази.

Реч је о особи која се дружила са Љупчом Палеским-Палцом, и која је давала информације о планирању и извршењу отмице, а потом и убиства. Палчо и Манев имају заједничке фотографије на друштвеним мрежама.

Осумњиченог кришом довели у суд

Испред њега полиција је кроз гараже, па низ степенице, спровела непознату особу, која је ухапшена због истог случаја. Последња особа кришом је спроведена у судницу кроз гараже зграде суда, а затим у лифт до трећег спрата. Није познато да ли је последња особа која је била у пратњи била особа која је пуцала на Вању.

Једини осумњичени који је доведен преко паркинга суда је Велибор Манев. Он је био први који је изведен. Реч је о особи која се дружила са Љупчом Палеским-Палцом, и која је давала информације о планирању и извршењу отмице, а потом и убиства. Палчо и Манев имају заједничке фотографије на друштвеним мрежама.

У тужилаштву је потврђено да је осумњичен Александар, отац киднаповане и убијене Вање задржан и данас у полицији. Подсећања ради, отац је друга особа која је пријавила Вањи нестанак, и има статус осумњиченог.

Званични детаљи се очекују тек сутра, у 10 часова, када је заказана конференција за новинаре Тужилаштва. До сада је потврђено да се од пет особа за троје тражи притвор, двоје није у сродству и пуштено је након саслушања, за једним (Палцо) се трага, а за једним је притворен, пише Скопље1.