Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ ЗА ЗАТВОР! Потписао „Отац није опасан по дете“, отац након тога убио дете!

0

Буџеташ из Центра за социјални рад је омогућио леченом психијатријском болеснику оптуженом за породично насиље (такође буџеташу запосленом у општини), да самостално виђа дете. У свакој правној држави Тужилаштво би одмах реаговало и процесуирало починиоце кривичног дела, али у СНС-СПС колонији ће ово службено лице вероватно и да напредује у каријери.

Извор близак Сузани Б. и Марку Б. из Вршца, који је јуче поподне убио рођену ћерку (3), па се обесио, каже за Курир да сматра да је овде највећи пропуст направио Центар за социјални рад, који је дозволио оцу да самостално виђа дете, иако је он осуђен за насиље у проодици и одређена му је мера обавезног психијатријског лечења у специјализованој установи.

Foto: Printskrin

– Марко је био лечени психијатријски боленсик, што готово нико није знао, а и суд му је у пресуди изрекао меру обавезног психијатријског лечења, чиме је то и потврђено. Очигледно је да у овом случају није све одрађено како треба, грешка је што је Центар за социјални рад њему дао дете – објашњава саговорник:

– Он је ћеркицу убио да би напакостио супрузи и да би она патила. Био је киван због пресуде и због тога што је проглашен кривим за насиље у породици, а уз све то је био и психички лабилан. Радници Центра за социјални рад су то морали да знају. Да ствар буде још гора, Сузана Б. се жалила на одлуку ЦЗСР да отац самостално виђа дете, а одговор који је, према речима нашег извора, добила од радника Центра је у најамању руку скандалозан.

– Сузани су у Центру за социјални рад рекли: „Шта ти знаш, ту процену врши неко ко је стручнији од тебе“. Замисилте, он је добио папир на коме пише „нема опасности по дете“, а онда тај исти човек убије то дете. Кивни смо, бесни, тужни, не знамо ни сами како да опишемо то што осећамо у овом тренутку – каже извор Курира близак мајци Сузани.

Из Центра за социјални рад у Вршцу данас су нам рекли „да немају коментар“. У међувремену огласило се Министарство за бригу о породици и демографију.

– У вези страшног породичног насиља које се догодило у Вршцу обавештавамо јавност да Министарсто у конкретном случају нема надлежност да врши надзор над стручним радом Центра за социјални рад Вршац у области породично-правне заштите. Законом је прописано да тај надзор врши Покрајински секретаријат за социјалну политику са седиштем у Новом Саду. Према нашим сазнањима овај орган је тај поступак и започео – наводи се у саопштењу Министарства.