Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ ПОЛИЦАЈКА коју је убила струја док је у свом стану рударила криптовалуте

0

Припадница МУП Маја Марковић (37) из Београда, која је трагично настрадала кад ју је ударила струја на тераси њеног стана док је намештала кабл на рачунарима којима је "рударила" криптовалуту итиријум, биће сутра сахрањена.

Трагедија се догодила у уторак у Улици браће Рибникар на Звездари. Кобног дана супруг настрадале, иначе такође припадник МУП, покушавао је неколико пута да је добије на мобилни телефон, а пошто није успео, упутио се до стана.

Foto: Facebook

– Тамо је затекао стравичну сцену! Беживотно тело супруге нашао је на тераси, где су два рачунара за „рударење“ криптовалута. Одмах је позвао Хитну помоћ, али несрећној жени није било спаса – каже саговорник и додаје да су први резултати истраге показали да је преминула од струјног удара.

– Претпоставља се да је Маја покушала да намести кабл рачунара и да је тако дошло до кратког споја. Неверица, туга и бол – тако би могла да се опише атмосфера на Звездари у крају где је живела настрадала. Комшије несрећне жене имају само лепе речи за њу, а истичу да не могу да дођу себи од шока откад су сазнали шта се догодило.

– Дивна породица, која је увек била културна и одмерена. Ужас и велика трагедија – каже један комшија, док други додаје: – Породица је ван себе од туге. Несрећни муж ју је нашао мртву. Велика туга.

Репортер Курира посетио је породицу Марковић, али су нам се они љубазно захвалили и објаснили да сада нису у стању да разговарају. Маја Марковић из себе је оставила две малолетне ћерке, које у тренутку трагедије вероватно нису биле у стану. Иначе, Маја и њен супруг су се ван дужности бавили криптовалутама. То је виртуелна имовина, која се може уновчити у специјализованим мењачницама или на берзи.

– Постоји много врста криптовалута, а међу најпопуларнијима су биткоин и итиријум. Вредност итиријума је тренутно око три хиљаде долара, док биткоин достиже вредност и до 50.000 долара – објашњава извор

Почивај у миру, лепотице

На друштвеној мрежи Фејсбук многобројни пријатељи настрадале полицајке тужним порукама опраштају се од ње.

– Нека те чувају анђели. Почивај у миру, лепотице. Саучешће породици. Најискреније жаљење и саучешће породици, а остатку породице желим мир и спокој – наведено је у порукама испод фотографије настрадале, а било је и оних који су с неверицом дочекали вест: „Немам речи да опишем како ми је жао и колико сам затечена.“

– Опрема за рударење итиријума је прилично скупа и креће се и до 8.000 евра по једној машини-рачунару. Та машина се састоји од неколико савремених и скупих графичких картица, а један итиријум се може „изрударити“ за неколико месеци, додаје извор