Прочитај ми чланак

OВО ЈЕ пилот који је погинуо: Запослен у Електродистрибуцији, а ћерка у Граду

0

Дугогодишњи инструктор летења Љубиша Араманда и његова ћерка Андреја погинули су авионској несрећи која се догодила данас у Приједору, сазнаје Српскаинфо.

Љубиша Араманда је био пилот и инструктор једриличарства, председник Планинарског савеза РС, члан ПД „Клековача“. Запослен је у Електродистрибуцији Приједор, док је његова ћерка запослена  у Граду Приједору.

На место несреће је одмах изашао велики број функционера из врха полиције, тужилаштва и хитних служби, као и градских власти на челу са градоначелником Приједора, иако се несрећа догодила 31. децембра поподне у суботу (нерадни и празнични дан).

Место несреће, јавља Срна, осигуравају припадници Полицијске управе Приједор уз припаднике Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице, преносе медији.

Српскаинфо преноси да је Араманда данас са ћеркама дошао на аеродром.

„Он и старија ћерка су сели у авион да се провозају. Чим је полетео изгубио је контролу и после пар минута је пао“, рекао је очевидац за Српскаинфо.

На друштвеним мрежама планинари се опраштају од пилота Љубише Араманде, преноси Аваз.ба.

„Добили смо тужну вест, да је данас након авионске несреће у Приједору страдао Љубиша Араманда, председник Планинарског савеза РС. Љубиша је оставио неизбрисив траг у планинарској заједници“, наводи се у једној Фејсбук групи.

Огласило се Тужилаштво

Тужилаштво БиХ упознато је са авионском несрећом на подручју Приједора, а дежурни тужилац је издао упуте полицијским агенцијама и надлежним телима за цивилно ваздухопловство.

Затражено је хитно обезбеђење места несреће, као и предузимање свих потребних активности, како би се утврдили сви детаљи и информације у вези са наведеним догађајем.

„У току је прикупљање свих података и документације о наведеном лету, авиону, месту узлетања, предвиђеном кретању, као и особама које су управљале и налазиле се у летелици, као и свим другим околностима, потребним за утврђивање свих чињеница повезаних са несрећом у којој има смртно страдалих особа“, саопштено је из Тужилаштва БиХ.