Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ НАПАДАЧ НА СРБЕ: Ватрогасац хапшен у Србији када су навијачи Хајдука крали

0

Подсетимо, група од 15-ак припадника Торциде, међу којима је био и 22-годишњи Вили Мартинић, у Супетру на Брачу напала је групу сезонских радника, од којих су неки причали екавицом.

FOTO: indeks.hr, Facebook

Оно што досад није било познато је да је Вили Мартинић такође ватрогасац?!

Занимљиво је да је Мартинић већ био хапшен и у Србији, када је група навијача Хајдука крала на једној бензинској пумпи и исписивала усташке графите.

Како пишу хрватски портали, ватрогасац је тада завршио у српском притвору, а хрватски министар Ловро Кушчевић лично је помогао његовој породици да ступи у контакт са притвореним Мартинићем.

Случај премлићивања четворо сезонских радника у Супетру на хрватском острву Брачу, од којих су двојица српске националности, још није добио свој епилог, а сплитска полиција је у наставку истраге данас привела двојицу младића старости око 20 година, једног из Сплита и једног с Брача.

Иако се сумњало да су двојица приведених учествовали у нападу на четверо младих сезонаца и супетарског ватрогасца, који им је прискочио у помоћ и којем је сломљен нос, полицијском обрадом нису нађени чврсти докази за то па су пуштени на слободу без икакве пријаве, пише сплитска Слободна Далмација.

Али, трећи младић из Сплита, за којег је полиција успела прибавити доказе који га с довољно основаном сумњом повезују са учествовањем у нападу, још није криминалистички обрађен јер је засад недоступан полицијским органима.

Позивајући се на незванична сазнања, сплитски дневник пише да су снимци видеонадзора с околних објеката, а с којима полиција до сад располаже, показали да су у нападу на сезонце учествовале четири особе док је осталих десетак мушкараца стајало са стране као „подршка“.

Двојица од њих, 22-годишњак из Пучишћа и 19-годишњак из Сплита су ухапшени због насилничког понашања из мржње и одређен им је једномесечни истражни затвор, трећег полиција тражи док четврта особа још није идентификована.

Проблем у идентификацији представља и чињеница да су нападачи на глави носили тзв. „дуксерице“.

Из полиције поручују да се криминлистичка обрада у овом случају наставља.

Инцидент у Супетру се догодио у недељу.