Прочитај ми чланак

Отац Јован Пламенац: Радујем се поразу Мила, не радујем се победи Милатовића

0

И Ђукановић и Милатовић су евроатлантисти. Ђукановићев пораз црногорском народу биће видно олакшање. Милатовићева побједа тиха опасност

Ђукановић је јањичар евроатлантизма. Он се одавно довољно укриминалио да не би био свој. Као са тацне, самопонуђеног, под своје су га узели евроатлантски кербери. Одрадио им је увођење Црне Горе у НАТО, признање Косова за државу, уништио црногорску привреду… Заузврат му је допуштено да хара Црном Гором за свој рачун. Три деценије је Црну Гору јахао. И мамузао. И још неко вријеме након што оде са власти мамузаће. Рефлексно.

Милатовић је васпитан у духу евроатлантизма, вјероватно не у својој породици, али свакако при свом школовању. Њему је евроатлантизам постао природни амбијент, као вода риби.

Ђукановићев евроатлантизам је канцероген за тијело и душу. Милатовићев за душу.

Насиље над тијелом перципирамо и, барем ми у дрчној Црној Гори, одупиремо му се. И тако се одупиремо и насиљу над душом. Насиље над душом, када га не прати насиље над тијелом, не региструјемо.

Ђукановићев пораз црногорском народу биће видно олакшање. Милатовићева побједа тиха опасност.

Метастазу западњачке глобалистичке новопаганске идеологије, коју подупире евроатлантизам, у свијести и души црногорског народа, могу предуприједити само народни учитељи. Ако јој се и они сами, препуштајући се материјалним лагодностима, не подају.

Радујем се Ђукановићевом поразу.

Не радујем се Милатовићевој побједи.