ОТАЦ ГОЈКО: Ако си срећан с оним што имаш, онда Бог на то уме да дода (ВИДЕО)

0

Говор оца Гојка Перовића, ректора цетињске Богословије, о захвалности богу и о томе да је добро бити задовољан оним што имамо, прегледан је 300.000 пута. У овом говору, који траје три минута, отац Гојко је изнео сву истину: о томе колико су људи бахати и незахвални, о томе колико нам ништа није довољно јер увек хоћемо још. И још.

„Све што смо добили, поклоњено нам је. Ја имам код куће децу, па кад се вратим с пута, не купим исто свима, него једном купим патике, другом лопту… И сваки пут је њихова реакција иста: син не гледа шта је он добио, него шта је добио онај други“, каже Гојко Перовић.

„Било је и неколико брачних парова, који нису били ни две године венчани и они траже молитву за децу. Па, чекајте, тек сте ступили у брак. Али, кажу, две године немамо. Па шта? Знам бракова где има пуно деце, сви су здрави, а по три-четири године није се нико рађао. Него одмах код доктора. Није прошло ни годину и по, нема деце и иду код доктора. Е, кад кренеш код доктора, онда ћеш стварно да се разболиш. Кад крену да те рашчлањују, сецирају, растежу, окрећу наопачке, е више ниси нормалан. Једном седи у ону чекаоницу, па више нећеш бити нормалан“, објашњава отац Гојко.

Како каже, ни они брачни парови који имају децу нису задовољни.

„Брачни парови који имају по четворо-петоро деце, они се туку, псују, пљују, разводе. И сад ови што се разводе, ја им кажем: па немојте људи, имате децу. Они кажу да је то нормално. Ови што немају децу, ја кажем: немојте, имате једно друго. Они исто кажу да је то нормално и да није велика ствар. Е, па јесте велика ствар кад имате једно друго. Дакле, нико не уме да се захвали на ономе што има, него гледа шта нема.

Ако је човек срећан са оним што има и ако не гледа шта је други добио, него ако оно своје разрађује, онда бог на то уме да дода. Каже, види што је овај расположен и фин, ево му још. А кад кажете шта си ми само ово дао, онда, пре свега, тај човек прави сам себи проблем јер се затворио у тој љутњи и мисли само шта му недостаје“, каже он.

                             ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!