Прочитај ми чланак

Осумњичени убица Ђокића ћутао пред тужиоцем: Завршено саслушање Џонића

0

Саслушање Горана Џонића, осумњиченог за ликвидацију породице Ђокић, с којом је био у сродству, завршено је нешто после 16 сати у Вишем јавном тужилаштву у Нишу и он се, према незваничним сазнањима, бранио ћутањем. Сем Џонића саслушане су још две особе, а претпоставља се да је реч о ухапшеној браћи Милошевић.

Иначе, Џонић се сумњичи да је извршио стравични злочин, односно ликвидацију Горана, Гордане и њихове ћерке Лидије. Како су медији раније пренели, он је у полицији признао злочин, али је велики део кривице покушао да пребаци на ухапшену браћу, која су јуче приведена.

Ипак, према незваничним сазнањима, Џонић је у тужилаштву ћутао. Он се тренутно налази код судије за претходни поступак, који би требало да донесе одлуку о притвору.

Он је јутрос спроведен с лисицама на рукама у тужилаштво.

Више јавно тужилаштву у Нишу није се оглашавала о саслушању.

Претпоставља се да је мотив ликвидације трочлане породице пљачка, јер се знало да Горан, власник мењачнице, увек са собом носи већу суму новца. Џонић је због злочина ухапшен пре два дана.

Полиција је на његовом имању пронашла и део новца, за који се претпоставља да је припадао убијеним Ђокићима. У Џонићевом стану у Алесинцу пронађен је и пиштољ који је послат на вештачење, како би било утврђено да ли је то оружје коришћено у ликвидацији.

Иначе, Горан, Гордана и Лидија Ђокић нестали су у ноћи између 25. и 26. септембра, када су се из села Моравац враћали у Алексинац. Њихова тела и спаљен ауто пронађени су шест дана касније. Горан је био власник мењачнице, па се претпостављало да је мотив сурове ликвидације користољубље.