Прочитај ми чланак

Осумњичен за убиство Ђокића, кандидат СПС, хтео злочин да „смести“ својој деци

0

Горан Џонић, рођак породице Ђокић, осумњичен је за троструко убиство ове породице из Алексинца, када је приведен покушао је да злочин смести својим синовима рекавши да су га они починили.

Како сазнаје Блиц, када је ухапшен и саслушан Џонић, који је осумњичен да је отео, а потом хицима из пиштоља убио Гордану, Горана и њихову ћерку Лидију Ђокић, покушао је да се извади тако што је за злочин оптуживао своја два сина.

Џонић је ватрогасац у пензији и има два сина, један ради такође као ватрогасац, а други је запослен у Војсци Србије.

Горан Џонић је брат од тетке убијеног Горана Ђокића и био је веома близак са његовом породицом које живе у близини. Реч је о бившем ватрогасцу у пензији који је често прао Горанова кола.

Након што је за незапамћени злочин оптуживао своја два сина, полиција је саслушала и полиграфски испитивала и њих и Горанову супругу.

Сви они су прошли полиграф.

Џонићева супруга шокирана је и сумњом да је њен супруг убио своје блиске рођаке, али и чињеницом да је злочин покушао да припише својој деци.

Подсећања ради, Горан Џонић (52) је осумњичен да је кобне ноћи своје рођаке, породицу Ђокић, Горана, Гордану и Лидију, пресрео на жутим скутеру. Наиме, сумња се да је кобног 26. септембра, Џонић око поноћи, када су се враћали из Моравца ка својој кући у Алексинцу, пресрео своје рођаке Ђокиће. На који начин их је тачно намамио да га прате до забаченог дела у атару села Моравац или их је тамо одвео под претњом пиштољем за сада није познато. На тој локацији он их је, како се сумња, сво троје убио хицима из пиштоља, а потом је њихова тела запалио.

Како сазнаје „Блиц“ убиство је почињено на изузетно бруталан начин и то тако што је прво убијена Гордана Ђокић са два хица – једним у груди, а другим у главу док су њена ћерка Лидија и супруг Горан то гледали, а потом је ликвидирана и Лидија, а тек на крају убијен је Горан Ђокић.

Након што их је убио, тела породице Ђокић, како се сумња, њихов рођак је полио бензином, који је ту раније донео и припремио, а онда их запалио. Када су тела изгорела готово до непрепознатљивости, одвукао их је до шибља, прекрио их гранама и ту оставио.

Након тога њихов аутомобил одвезао је 10-ак километара даље где га је запалио како би уништио све трагове, а на истом месту запалио је и свој жути скутер којим је кренуо у извршење незапамћеног злочина.

Осумњичени и жртве су били веома блиски и знали су се целог живота, никада нису имали међусобних проблема. Џонић је живео свега четири куће од породице Ђокић.

Осумњичени је ватрогасац у пензији, има супругу и два сина. Један син му је ватрогасац, као и он, док му је други син припадник Војске Србије.

Према незваничним информацијама, Џонић је често прао Горанова кола, пошто он није имао поверења у раднике перионице због скривених штекова које је држао у аутомобилу и тако је и знао где Ђокић крије новац.

Горан је, како се сумња, унапред све испланирао, припремио нафту, нашао рупу где ће закопати тела, одвео их тамо, убио и запалио.

Министар Александар Вулин је данас нагласио и да је пронађена и значајна количина новца која је припадала убијеној породици, а у просторијама, односно на имању које је користио осумњичени, пронађени су још неки предмети који су, без сваке сумње, били део овог страшног и монструозног убиства.

Осумњичени је приведен и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу и одређено му је задржавање до 48 сати, због постојања основа сумње да је учествовао у извршењу кривичног дела тешко убиство.

Наводно, осумњичени пензионер је потпуно сам извршио злочин оволиких размера, киднаповање и егзекуцију три жртве које је потом закопао, брзо уништио бројне доказе злочина  (укључујући паљење аутомобила), а током киднаповања код моста је истовремено угасио сигнал на најмање два мобилна телефона (у власништву убијеног оца и његове ћерке).

Кандидат за одборника СПС-ЈС

Горан Џонић, осумњичени за троструко убиство породице Ђокић из Алексинца у јуну 2020. године био је кандидат за одборника у Алексинцу испред листе СПС-ЈС.

То се може видети и на Фејсбук страници Социјалистичка омладина Алексинац, где се под редним бројем 17 налази Горан Џонић, његова фотографија и место становања Моравац.