Прочитај ми чланак

Опозиционару ЗАПАЉЕНЕ машине у дворишту,штета огромна:Остало још да пуцају на мене

0

На приватном поседу у селу Југбогдановац код Прокупља, у петак 17. новембра око 2.45 минута, како се сумња, подметнут је пожар, при чему је изгорело 12 атомизера. Реч је о дворишту председника ГрО ДС у Прокупљу Славише Момчиловића.

Он, откако је остао без посла, односно откако је отпуштен из прокупачког Јавно-комуналног предузећа „Хаммеум“ покренуо је приватни посао и производи машине за пољопривреду. У моменту када је избио пожар, Момчиловић је био у Италији, те му је породица рекла шта се догодило тек када се у недељу вратио.

Пожар је прво приметио случајни пролазник, који је позвао ватрогасце, али када су они изашли на терен, ватра је већ захватила машине. Процењује се да је настала штета од преко 50.000 евра.

Према првим информацијама, реч је о намерном пожару, јер је простор са машинама претходно поливен бензином. Очекује се да полиција пронађе НН лица, која су, како се сумња, подметнула пожар.

– Мислим да је овај пожар политички и има за циљ да ме „опомене“ да се не ангажујем. Ако је то био циљ, ево јавно кажем, да ме нису сломили и да нећу одустати – коментарише Момчиловић оно што се догодило, додајући да му је најтеже било када га је малолетно дете питало: „Тата, зашто нам ово раде?“

Објашњава да је до сада напредњачка власт на све начине покушала да уништи његово опозиционо деловање.

– Прво је моја супруга добила отказ у државној институцији, онда и ја. Остало је још да пуцају на мене – каже Момчиловић и додаје да није задовољан истрагом полиције, која је у току јер му се чини да они ништа не предузимају како би идентификовали пиромане.

Наглашава и то да нема никаквих дуговања према некоме, да би то био евентуални узрок, те да његово предузеће послује у потпуном складу са важећим законима.

– Да није тако, ко зна шта би раније пробали. Не видим у овом чину никакве личне интересе, већ је заиста реч само о политичком притиску којим покушавају да ме заплаше да одустанем од опозиционог деловања – истиче Момчиловић.

У последње време су учестали напади на ДС у Прокупљу, па је пре нешто више од месец дана поломњен портал на вратима улаза у странку, а недавно је ГрО ДС добио обавештење од локалне власти да морају да напусте просторије које годинама користе.