Прочитај ми чланак

Опет он! Хитлер устао по други пут–сада се тек шокирао стањем у Немачкој и Европи

0

Немачки аутор Тимур Вермес написао је јако духовит и интересантан роман. Савремено доба, негде у центру Берлина, устаје из траве Хитлер после 70 година. Схвати да се пробудио у другом времену и почиње у фиреровској униформи, са карактеристичним акцентом и особеном мимиком да се креће по Берлину, па да се прилагођава животу у данашњем времену.

Роман са изузетним тиражом у целој Европи, код нас је преведен под насловом “Опет он“. По књизи је касније направљен и одличан и изузетно гледан филм. Велике паре су сви зарадили…
Опет он – други део

Паде ми на памет да аутору предложим једноставну, а при том врло профитабилну идеју – да напише други део књиге, а ако га мрзи – ево ја ћу да му напишем сценарио за тај други део али и да ја будем ту добар….

Е, пре него што аутору пошаљем сценарио молио бих вас да оцените овај почетак, мали део будуће књиге – да се баш не обрукам пред човеком. Ако се вама свиди свидеће се ваљда и њему. Унапред вам хвала на критици коју очекујем од вас.

Предлог новог сценарија

“Већ две недеље како сам се пробудио, а још не знам где се налазим, а тако сам се добро сналазио у своје време . Добро, правио сам и неке грешке, на пример, нисам побио довољно Словена, па нам опет представљају сметњу али сам мењао светску политику и знао сам како са ким, а сада не разумем ништа.

Али ајде, да кренем испочетка… Када сам се пробудио и погледао око себе, схватио сам да нисам у свом времену, видео сам аутомобиле које су ишли пребрзо, возове који су такође ишли пребрзо, неке велике шарене продавнице. Свакавих чуда.

Пришла ми је нека девојка, представила се као новинарка неког часописа Шпигл. Зове се Улрике. Смејала ми се када сам рекао ко сам, прво је хтела да зове лудницу да ме покупе, али сам јој био толико чудан и смешан да је одустала од првобитног наума. Повела ме је кући, рекла је да има два стана и да један мени даје на коришћење. Не би требало да излазим на улицу да не би рекли да сам лудак…

Мене у лудницу!?

Мене, највећег сина немачког народа да ставе у лудницу. Ненормални људи и Енглези и Немци и остали. Девојка ми је рекла да имам и телевизор и вај-фај. Требало ми је времена да схватим шта је то. После пар дана сам схватио технику али нисам овај нови свет. Они су потпуно луди.

Имају стотине тих телевизијских канала, свака будала пише нешто што чита цео свет, сви пишу о свему и од тога су полудели. Питате се како полудели. Покушаћу да вам објасним.

Кад Зелени шаљу тенкове на Русију

Овде код нас у Немачкој има нека партија Зелених која се залаже за здраву средину, причају о слободи хомосексуалаца, о демократији, о једнополним браковима… Мислио сам да сам такве будале побио и да не могу да се појаве више никада у једној земљи Аријеваца.

И пази сад, са таквом гнусном причом раде све оно што сам ја радио: шаљу тенкове на Русију, забрањују руским спортистима да наступају на такмичењима , објашњавају словенско зло много лепо, баш као и ја у време Рајха…

Крајње су симпатични ако само гледаш шта раде, а не слушаш ша говоре. Када је Улрике дошла и донела ми неку безукусну храну питао сам је да ли је свет сада такав да сви раде супротно од онога што говоре. Само се насмејала.

Ех да су ту Геринг и Гебелс…

Нисам лекар али то је сигурно дијагноза. А онда имаш друге који говоре о величини Немачке. Они су за нормалне бракове, говоре и о нашој славној историји, а раде тако што ометају да најзад покоримо руске варваре. Јуче сам пао са кревета од смеха када сам помислио да би у овом свету Геринг био социјалдемократа а Гебелс члан либералне партије Немачке.

Сви причају о слободи медија, а хвала Богу, ови отпаци од људи који себе зову патриоте не могу у медије. Посебно уживам у емисијама у којима се види колико тенкова шаљемо на Источни фронт и као лепо изгледају.

Стално питам Улрике коме да пишем да им се захвалим на три ствари – прво, што су мој пројекат уједињене Европе усавршил и исти одлично функционише. Сви слушају покорно као у моје време, само су сви срећни и не знају где се налазе.

Друго не морају да иду на Исток сами да гину него су једне Русе – Украјинце искористили да ратују за њих. Добар је био мањи део Украјинаца и у моје време али сада то функционише беспрекорно.
И Зеленски са Зеленима, па дивота…

Колико је све лудо схватио сам када сам разумео да тај пројекат уништавања Словена води неки јеврејски глумац који се још зове Зеленски – der Grüne. И он је ваљда са овим дивним Зеленима.
Искрено, и у моје време је било у неким логорима по неколико Јевреја који су радили за нас али овај је одличан. Зову га председник. Није он једини симпатични Јеврејин , има још један много моћан ради по нашем програму – зову га Сорош . Одличан.

Треће, што хоћу да им се захвалим је то што су развили биолабараторије за уништавање Словена. Одлично!

Нисам најсрећнији што мој програм предводе Американци али добро, није ништа савршено .

За сада ми Улрике не да да се захвалим да ме не би сместили у лудницу али наћи ћу ја већ начин да преко тих њихових справа (зову их програми) дам свој глас и допринос великој освети за мој пораз.
Енглези пријатно изненађење, Французи су могли и више

Пријатно су ме изненадили Енглези, некада сам тамо имао пуно присталица, сада су чак у већини. Од Француза сам очекивао да подрже Drang nach osten, храбро су се борили у моје време бранећи Берлин. Хвала Богу да таквих као што је био проклети Де Гол нема на површини у Француској.

На југу Европе је све као у моје време . Бугари, Румуни, Хрвати, Словаци, Албанци граде уједињену Европу и шаљу оружје да се руска пасмина истреби. Чак су се и Пољаци опаметили.

Није баш ни све идеално

Није никада све идеално. Имају ови данас у Европи два проблема.

Немогућа је та раса превратника која је била још у моје време – Срби. Иако су их и у ово време бомбардовали они раде све по своме. А други проблем су Руси.

Једино се то дивље племе на истоку не мења – не дају нам да по правилима аријевске расе владамо. Али, неће ни они дуго.

Освета Запада који је увек чизмом носио бољу будућност још од Крсташа, па до мога времена, биће величанствена. Радује ме што је освета за мој пораз стигла.