Прочитај ми чланак

Олујно невреме на Голији: Клизиште затрпало трактор и млин, гром убио краву

0

Страховито олујно и кишовито невреме праћено градом које је погодило у поподневним часовима подголијска села Коритник, Оцртен и Брусник направило је огромну штету домаћинству Марка Вучетића.

Велика количина кише која је пала на територији Голије у његовом домаћинству покренула је клизиште које је затрпало путнички аутомобил и пољопривредне машине, преноси Курир.

„Огромна количина земље се одједном одвалила од брда и сручила у моје двориште. Клизиште ми је срушило гаражу и затрпало аутомобил, трактор и остале пољопривредне машине и један млин. Невреме је трајало два сата, а ми смо били немоћни да било шта учинимо и спасимо“, рекао је Марко.

Вучетић позива челне људе општине Ивањица да му изађу у сусрет и пошаљу багер, како би што пре санирао последице овога невремена, које му је наненло огромну штету.

„Молим људе из општине да ми изађу у сусрет и пошаљу механизацију како би што пре избавио аутомобил и трактор и вратио се редновним активностима“, истиче Вучетић.

Након проблема које је невреме изазвало у засеоку Плочник и околним местима ту се није зауставило.

Громови који су бљештали готово сво време усмртили су је једну краву у домаћинству Милоша Радивојевића која се у том тренутку налазила на пашњаку.